Картофена фокача

Необходими продукти:
- 500 грама картофи
- 2 чаени чаши брашно
- 9 грама суха мая
- сол, черен пипер
- щипка захар
- 150 милилитра прясно мляко
- 3 супени лъжици зехтин
- масло за намазване
- пресен риган
Начин на приготвяне:
Сварете картофите, обелете ги и охладете. Направете ги на пюре, към което прибавете брашното, маята, солта, черния пипер, захарта, прясното мляко и зехтина. Разбъркайте и оставете сместа да ферментира до балончета.
След това направете тесто и го разточете. Направете дупчици по блата на няколко места, разтопете маслото и запържете ригана.
Застелете тава с лист пергамент, сложете фокачата, намажете я с билковото масло и загрейте фурната на 200 градуса. Печете до златист цвят, охладете, разрежете и поднесете.
Да ви е вкусно!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: www.manusmenu.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Лилави картофи - състав и полезни свойства
- Как да си захванем роза с помощта на суров картоф?
- Намалете високата температура със суров картоф
- Тиквички на фурна с домати и картофи
- Полезни свойства и приложения на картофите
- Картофи - полезни свойства и рискове за здравето
- Сладък картоф
- Пилешко филе с картофи и гъби, запечени със сметана и майонеза
- Картофена диета за отслабване – същност, варианти и предимства
- Обикновено картофено нишесте против стомашно разстройство при деца
Коментари към Картофена фокача