Карамелизирани медени гъби със сусам и зелен лук

Необходими продукти:
- 2 големи гъби стриди
- 1 супена лъжица течен мед
- 2 супени лъжици класически соев сос
- 1 супена лъжица оризово вино (може да замените със сухо херес)
- 1-2 пера пресен лук
- 1 чаена лъжица бели сусамови семена
- 1 чаена лъжица сусамово масло
Начин на приготвяне:
Избършете гъбите с влажна кърпа, не ги измивайте. Разрежете ги хоризонтално на парчета с дебелина от 1 сантиметър и върху всяко направете недълбок кръстообразен разрез по повърхността.
Перата нарежете ситно, смесете течните съставки (меда, соевия сос, виното и сусамовото олио).
Сложете гъбените парчета на един ред в студен тиган, залейте ги със соса и оставете да се мариноват в продължение на 15 минути, като през това време ги обръщате периодично.
След това поставете съда върху котлона, включете последния на ниска температура и нека гъбите се пържат (обръщайте ги често), докато сосът се карамелизира и се сгъсти.
Поднесете ги поръсени със сусам и зелен лук.
Добър апетит!
Източник: gastronom.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Подправки, подходящи за използване при приготвянето на гъби
- Свинско с гъби в сметана
- Пържени гъби със сметана и лук
- Колко време да варим различните видове гъби?
- Гъби с праз и кашкавал
- Как да съхраняваме печурките - част 1
- Гъбите забавят процеса на стареене
- Пълнени гъби с бекон и кашкавал
- Гъби портобело
- Рижика, Обикновена млечница, Истинска млечница, Червена млечница, Риженка, Рижка, Рижейка и Рижийка
Коментари към Карамелизирани медени гъби със сусам и зелен лук