Начало Хранене Рецепти Десерти Бонбони и дребни сладки Канелени масленки с ядки

Канелени масленки с ядки

Канелени масленки с ядки - изображение

Необходими продукти:

  • 200 грама масло (на стайна температура)
  • 2 чаени чаши кафява захар
  • 2 яйца
  • 1/2 чаена чаша кефир или мътеница
  • 3 1/2 чаени чаши брашно
  • по 1 чаена лъжица сол и сода за хляб
  • 1/2 чаена чаша ситно нарязани лешници или орехи
  • по 2 супени лъжици захар (бяла или кафява) и канела

 

Начин на приготвяне:

Включете фурната на 200 градуса, подмажете тава с малко олио или краве масло.

Разбийте маслото с две чаши кафява захар и яйцата, докато се превърнат в крем. Тогава прибавете половин чаша кефир или мътеница.

Солта и содата прибавете при брашното и постепенно съединете с млечно-яйчената комбинация.

С десерта лъжичка загребвайте от тестото и слагайте в тавата, като оставяте известно разстояние между сладките. По този начин направете половината от тестото. В другата половина добавете ядките и разбъркайте. Тогава оформете сладките по същия начин.

Изпечете за 8-10 минути, докато повърхността на тестото придобие лек златист оттенък.

Добър апетит!

 

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: cookingpalette.net

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЛайфстайлНовиниЗдравни съветиЛюбопитноСпортАлт. медицинаБотаникаДиети