Канелени масленки с ядки
Необходими продукти:
- 200 грама масло (на стайна температура)
- 2 чаени чаши кафява захар
- 2 яйца
- 1/2 чаена чаша кефир или мътеница
- 3 1/2 чаени чаши брашно
- по 1 чаена лъжица сол и сода за хляб
- 1/2 чаена чаша ситно нарязани лешници или орехи
- по 2 супени лъжици захар (бяла или кафява) и канела
Начин на приготвяне:
Включете фурната на 200 градуса, подмажете тава с малко олио или краве масло.
Разбийте маслото с две чаши кафява захар и яйцата, докато се превърнат в крем. Тогава прибавете половин чаша кефир или мътеница.
Солта и содата прибавете при брашното и постепенно съединете с млечно-яйчената комбинация.
С десерта лъжичка загребвайте от тестото и слагайте в тавата, като оставяте известно разстояние между сладките. По този начин направете половината от тестото. В другата половина добавете ядките и разбъркайте. Тогава оформете сладките по същия начин.
Изпечете за 8-10 минути, докато повърхността на тестото придобие лек златист оттенък.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: cookingpalette.net
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ МЛЕЧНА КАША С БИСКВИТИ 190 г
ХИП БИО ПЪЛНОЗЪРНЕСТА КАША - ЯБЪЛКИ И БАНАНИ С БЕБЕШКИ БИСКВИТИ 190 г 4710
БИГДЖИГС ДЪРВЕНА КУТИЯ С БИСКВИТИ BJ470
ГАНЧЕВ МЛЕЧНА КАША С БАНАНИ И БИСКВИТИ 190 г
ЗОЯ БИО ЧЕРВЕНИ БОРОВИНКИ прах 125 г
КАНЕЛЕНИ ПРЪЧИЦИ 50 г БИОХЕРБА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Бонбони и дребни сладки
- Отслабване с мед и канела
- Как да изгорим мазнините с канела и джинджифил
- Рецепти за сладък салам с орехи (със и без яйце)
- Десерт от бисквити в шоколад с крем от маскарпоне и ликьор
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Боровинков кекс с кисело мляко, мед и канела
- Домашни бисквити с овесени ядки и стафиди
- Овесени бисквити с ядки, сушени плодове и мед
- Бананови бисквити с овесени ядки и стафиди
- Ябълков крамбъл с овесени ядки и канела
Коментари към Канелени масленки с ядки