Как да си направим малинова пудра

Малиновата пудра се използва за декорация на десерти, оцветяване на сладкиши, кремове и напитки. Придава аромат, цвят и вкус на свежест. Освен това, може да я използвате по всяко време на годината, когато ви потрябва, съхранявайки я в херметически буркан на хладно и тъмно място. Ето как да си я приготвите само в домашни условия.
Необходими са:
- 500 грама пресни малини
- 200 грама пудра захар
Първо си набавете пресните плодове, сложете ги върху решетка и ги оставете да съхнат на проветриво място. Ще отнеме около седмица.
В блендер сложете червените плодчета и ги смелете, добавете захарта и разбийте отново. Получената смес пресейте през фина цедка, за да отделите семките и пресипете в сух херметически буркан.
Използвайте, когато решите и декорирайте с наслада вашите десерти, кремове, сладоледи или напитки. Да ви е сладко!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: www.everycakeyoubake.pl
ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ
КатегорияХрани и ястияЗдравни съвети- Как да си направите домашна бебешка пудра за нежна грижа
- Поставете памучен тампон в пудриерата, за да не се разсипе пудрата
- Можем ли да се доверим на фон дьо тен или пудра със слънцезащитни свойства?
- Малините - вкусна превенция срещу рак и сърдечни болести
КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА