Как да си направим малинова пудра

Малиновата пудра се използва за декорация на десерти, оцветяване на сладкиши, кремове и напитки. Придава аромат, цвят и вкус на свежест. Освен това, може да я използвате по всяко време на годината, когато ви потрябва, съхранявайки я в херметически буркан на хладно и тъмно място. Ето как да си я приготвите само в домашни условия.
Необходими са:
- 500 грама пресни малини
- 200 грама пудра захар
Първо си набавете пресните плодове, сложете ги върху решетка и ги оставете да съхнат на проветриво място. Ще отнеме около седмица.
В блендер сложете червените плодчета и ги смелете, добавете захарта и разбийте отново. Получената смес пресейте през фина цедка, за да отделите семките и пресипете в сух херметически буркан.
Използвайте, когато решите и декорирайте с наслада вашите десерти, кремове, сладоледи или напитки. Да ви е сладко!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: www.everycakeyoubake.pl
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Добре е да знаете ...
- Кулинарни хитринки
- Шоколадов чийзкейк с малини без печене
- Малинов сладкиш с овесени ядки и маслени трохи
- Локални средства
- Малини - ползи за здравето
- Лимонов чийзкейк с малини
- Домашна малинова лимонада
- Мартенска панакота с малини
- Тайбери
- Рецепти за домашно сладко от малини без захар и семки
- Малиново вино (бърза рецепта)
Коментари към Как да си направим малинова пудра