Framar.bg 0
0
Е-аптека Промоции
Здравна библиотека
Здравни проблеми Медицинска енциклопедия Заболявания Симптоми и признаци Алтернативна медицина Анатомия Медицински изследвания Лечения Физиология Патология Ботаника Микробиология Фармакологични групи Медицински журнал Взаимодействия История на медицината и фармацията Здравето А-Я
Диагностик
Здравна помощ
Здравен справочник Специалисти Здравни заведения Аптеки Институции и организации Образование Спорт и туризъм Клинични пътеки Нормативни актове Бизнес Социални грижи Форум Консултации
Здравна медия
Здравни новини Любопитно Интервюта Видео Презентации Научни публикации Анкети Бъди активен Кампании
Здраве и начин на живот
Хранене Хранене при... Рецепти Диети Групи храни и ястия Съставки Е-тата в храните Спорт Съвети Психология Лайфстайл Интерактивни
За нас
За Фрамар За реклама Статистика Общи условия Екип Кариера Адреси на аптеки Фрамар Блог Важно Автори Програма за лоялни клиенти Промоционална брошура
Контакти
Назад | Начало Хранене Рецепти Добре е да знаете ... Кулинарни хитринки Как да приготвите перфектния сандвич

Как да приготвите перфектния сандвич

от 22 юни 2018г.
Как да приготвите перфектния сандвич - изображение
  • Инфо
  • Продукти
  • Коментари
  • Свързаност
Инфо
Инфо
Продукти
Коментари
Свързаност

Всички обичат сандвичи за закуска. Те се правят бързо, лесни са за консумиране и са идеални за сутрините, когато бързаме. Но много често приготвяме филийките еднообразно и макар да са ни вкусни, те са далеч от съвършенството.

Без значение дали искате сандвич с много мазнини като бекон, яйце и калорични сосове, или предпочитате по-здравословни варианти с пълнозърнест хляб, авокадо, сирене и варени яйца, имате милиони възможности да комбинирате продуктите така, че да получите съвършената закуска.

Следвайте тези няколко стъпки за приготвянето на сандвичи и всяка сутрин за вас ще бъде изпълнена с безкрайни възможности за нови вкусове.

Насоки

Перфектният сандвич се състои от шест основни компонента - комбинирайки сладки, солени, мазни, кисели и кремообразни и хрупкави текстури, крайният резултат ще е наситен с вкусове, които правят всяка хапка неустоима.

За да създадете сандвич, който не само притежава всички вкусови нюанси, но и не се разпада, трябва да имате предвид построяването му. Чрез комбиниране на съставки, които взаимно си помагат да стоят заедно, вие ще може да направите филийките "стабилни" до последната хапка.

  • Майонезата е чудесна база и слепва всички продукти.
  • Разтопеният кашкавал също помага компонентите да не се разпадат.
  • Най-голямата част на сандвича трябва да е питката, която да бъде стабилна и да не позволява на продуктите да изпадат.
  • Още една тънкост е да опаковате сандвича в хартия за печене: разрежете го на две части, които ще бъдат с идеално балансиран вкус и няма да се разпадат.

Допълнителни съвети

  • Алуминиевото фолио ще помогне да запази сандвича топъл дълго след приготвяне.
  • За да добавите повече хрупкавост към бургера, запържете за кратко хляба в тиган с масло, или го препечете на скара.
  • Използвайте храни, които идват от един и същи географски регион, като например босилек и домати, ананас и кориандър, градински чай и тиква.
  • Използвайте сос! Добавянето на сос прави сандвича специален.
  • Яйцата са чудесно допълнение към сандвича - те могат да се приготвят по различен начин, като осигурят голямо разнообразие от вкусове. Може да ги поширате, запържите на очи, бъркате, твърдо сварени или рохки. Всички варианти обогатяват вкуса по свой собствен начин.

Хлябове:

  • бейгъл (солени понички);
  • английски мъфини;
  • тостерен хляб;
  • сусамово хлебче
  • тортила;
  • питка;
  • франзела;
  • чабата и др.

Протеини:

  • бекон;
  • шунка;
  • свинско месо;
  • наденички;
  • пуешко;
  • пържено пиле;
  • чоризо;
  • колбаси;
  • панчета (италианско руло от свински гърди - pancetta) и др.

Алтернативни протеини:

  • риба тон;
  • пушена сьомга;
  • яйца;
  • тофу;
  • черен боб;
  • хумус;
  • ядки, ядкови масла и др.

Сирена:

  • чедър;
  • проволоне;
  • моцарела;
  • бри;
  • пушена гауда, крема сирене, фета, кашкавал и др.

Зеленолистни:

  • рукола;
  • спанак;
  • кейл;
  • босилек;
  • мента;
  • маруля;
  • зеле и др.

Зеленчуци:

  • домати;
  • карамелизиран лук;
  • кисели краставички;
  • печени чушки;
  • чесън;
  • моркови;
  • копър;
  • салса;
  • ябълки;
  • патладжан и др.

Сосове:

  • песто;
  • майонеза;
  • сладко;
  • чеснов сос;
  • сос Срирача;
  • чили сос;
  • фъстъчено масло;
  • зехтин;
  • масло;
  • балсамов оцет и др.

 

Ако не сте готови за импровизации, може да изпробвате някои от тези сандвичи:

Сандвич на грил с чедър, пилешко и домати

Сандвич с авокадо, яйца и сирене чедър

Сандвич с яйце, бекон и гофрети

Сандвич с риба Халибут и кисели краставички

По статията работи: Данна Панджарова

Източник: thespruceeats.com

Още по темата:
  • Рулца от хляб с шунка и кашкавал Рулца от хляб с шунка и кашкавал
  • Топъл сандвич със сирена на тиган Топъл сандвич със сирена на тиган
  • Пет апетитни идеи за сандвичи без хляб Пет апетитни идеи за сандвичи без хляб
  • Сандвичи със скариди и репички Сандвичи със скариди и репички
5.0/5 1 оценка

Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА

САНДВИЧ ТОСТЕР ACADO
49.90лв. / 25.51 €

САНДВИЧ ТОСТЕР ACADO

Коментари към Как да приготвите перфектния сандвич

От сайта
Напиши коментар 0 коментара
  1. Коментирайте Как да приготвите перфектния сандвич
    www.framar.bg 
    на 18 August 2025 в 03:46
    Коментирайте "Как да приготвите перфектния сандвич"

РЕЦЕПТАТА е свързана към

  • Добре е да знаете ...
  • Кулинарни хитринки
  • Рулца от хляб с шунка и кашкавал
  • Топъл сандвич със сирена на тиган
  • Навършват се 250 години от създаването на сандвича
  • Пет апетитни идеи за сандвичи без хляб
  • Сандвичи със скариди и репички
  • Топли сандвичи с печени домати, козе сирене и чесън
  • 20 идеи за бързи и вкусни сандвичи - Първа част
  • Мини канапета Калинки
  • Топъл сандвич с майонеза, риба тон и каперси
  • Грилован сандвич с гъби, лук и кашкавал
googletag.pubads().definePassback('/21812339056/Baner300600', [300, 600]).display();
Най-новите публикации
ДефибрилацияДефибрилация

Дефибрилация

от 16 авг 2025г.Прочети повече
Инфекция с Вибрио вулнификус (Vibrio vulnificus) - заразяване, симптоми, лечениеИнфекция с Вибрио вулнификус (Vibrio vulnificus) - заразяване, симптоми, лечение

Инфекция с Вибрио вулнификус (Vibrio vulnificus) - заразяване, симптоми, лечение

от 16 авг 2025г.Прочети повече
Назначението на антиваксъри в Комитета по ваксинационни политики разбуни ИталияНазначението на антиваксъри в Комитета по ваксинационни политики разбуни Италия

Назначението на антиваксъри в Комитета по ваксинационни политики разбуни Италия

от 15 авг 2025г.Прочети повече

НАЙ-НОВОТО ВЪВ ФОРУМА

Преглед при лекар, рецепти, лечение - по време на почивка

преди 32 дни, 14 часа и 28 мин.

Къде изчезна пробиотикът Вивомикс?

преди 37 дни, 17 часа и 50 мин.
Всички

АНКЕТА

Как се спасявате от летните жеги?

Виж резултатите

Е-АПТЕКА ПОСЛЕДНО ОБНОВЕНИ

ПОСТ - НЕПРОЛ М гел 50 г

ЛАЙФ ЕКСТЕНШЪН ФУКОИДАН капсули * 60

МЕТАЛЕН КАПАН ЗА ПЛЪХОВЕ K - 3003

ОЛАНЗАКОН таблетки 10 мг * 28 ФАРМАКОНС

АБОФАРМА МАГНЕФОРС ЛИКУИД + В6 СТИК с вкус на кола * 20

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

ТАВАНИК таблетки 500 мг * 7 САНОФИ

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 16 авг 2025г. в 22:57:26

ТАВАНИК таблетки 500 мг * 7 САНОФИ

Коментар на: Петко Стоянов от 16 авг 2025г. в 21:18:41

ПРИМЛАЙФ ВЕЧЕРНА ИГЛИКА капсули 500 мг * 100

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 16 авг 2025г. в 19:21:00

Възпаление на кръвоносните съдове

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 16 авг 2025г. в 19:19:52

СИОФОР таблетки 1000 мг * 30 BERLIN CHEMIE

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 16 авг 2025г. в 19:16:30
При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.
Данни на Фрамар ООД:
  • Фрамар ООД, ЕИК: 123732525, Стара Загора, ул. Петър Парчевич № 26, телефон: 0875 / 322 000, e-mail: office@framar.bg
  • За контакт
  • Borika
  • MasterCard
  • mastercard securecode
  • Visa
  • verified by visa
Информация:
  • Общи условия
  • Политика за поверителност
  • Политика за използване на бисквитки
  • Право на отказ от договора
  • Рекламации
  • Доставка
  • Плащания
  • Отстъпки за регистрирани клиенти
  • Промоции и безплатна доставка
  • Често задавани въпроси
  • Карта на сайта
  • При възникване на спор, свързан с покупка онлайн, можете да ползвате сайта ОРС
  • Български Фармацевтичен съюз
  • Изпълнителна агенция по лекарствата
  • Комисия за защита на потребителите
  • Министерство на здравеопазването
БДА NextGenerationEU DMCA.com Protection Status
© 2007 - 2025 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook
Изработка на уеб сайт от Valival