Начало Хранене Рецепти Добре е да знаете ... Кулинарни хитринки Как да приготвите перфектния сандвич

Как да приготвите перфектния сандвич

Как да приготвите перфектния сандвич - изображение

Всички обичат сандвичи за закуска. Те се правят бързо, лесни са за консумиране и са идеални за сутрините, когато бързаме. Но много често приготвяме филийките еднообразно и макар да са ни вкусни, те са далеч от съвършенството.

Без значение дали искате сандвич с много мазнини като бекон, яйце и калорични сосове, или предпочитате по-здравословни варианти с пълнозърнест хляб, авокадо, сирене и варени яйца, имате милиони възможности да комбинирате продуктите така, че да получите съвършената закуска.

Следвайте тези няколко стъпки за приготвянето на сандвичи и всяка сутрин за вас ще бъде изпълнена с безкрайни възможности за нови вкусове.

Насоки

Перфектният сандвич се състои от шест основни компонента - комбинирайки сладки, солени, мазни, кисели и кремообразни и хрупкави текстури, крайният резултат ще е наситен с вкусове, които правят всяка хапка неустоима.

За да създадете сандвич, който не само притежава всички вкусови нюанси, но и не се разпада, трябва да имате предвид построяването му. Чрез комбиниране на съставки, които взаимно си помагат да стоят заедно, вие ще може да направите филийките "стабилни" до последната хапка.

  • Майонезата е чудесна база и слепва всички продукти.
  • Разтопеният кашкавал също помага компонентите да не се разпадат.
  • Най-голямата част на сандвича трябва да е питката, която да бъде стабилна и да не позволява на продуктите да изпадат.
  • Още една тънкост е да опаковате сандвича в хартия за печене: разрежете го на две части, които ще бъдат с идеално балансиран вкус и няма да се разпадат.

Допълнителни съвети

  • Алуминиевото фолио ще помогне да запази сандвича топъл дълго след приготвяне.
  • За да добавите повече хрупкавост към бургера, запържете за кратко хляба в тиган с масло, или го препечете на скара.
  • Използвайте храни, които идват от един и същи географски регион, като например босилек и домати, ананас и кориандър, градински чай и тиква.
  • Използвайте сос! Добавянето на сос прави сандвича специален.
  • Яйцата са чудесно допълнение към сандвича - те могат да се приготвят по различен начин, като осигурят голямо разнообразие от вкусове. Може да ги поширате, запържите на очи, бъркате, твърдо сварени или рохки. Всички варианти обогатяват вкуса по свой собствен начин.

Хлябове:

Протеини:

  • бекон;
  • шунка;
  • свинско месо;
  • наденички;
  • пуешко;
  • пържено пиле;
  • чоризо;
  • колбаси;
  • панчета (италианско руло от свински гърди - pancetta) и др.

Алтернативни протеини:

  • риба тон;
  • пушена сьомга;
  • яйца;
  • тофу;
  • черен боб;
  • хумус;
  • ядки, ядкови масла и др.

Сирена:

  • чедър;
  • проволоне;
  • моцарела;
  • бри;
  • пушена гауда, крема сирене, фета, кашкавал и др.

Зеленолистни:

  • рукола;
  • спанак;
  • кейл;
  • босилек;
  • мента;
  • маруля;
  • зеле и др.

Зеленчуци:

  • домати;
  • карамелизиран лук;
  • кисели краставички;
  • печени чушки;
  • чесън;
  • моркови;
  • копър;
  • салса;
  • ябълки;
  • патладжан и др.

Сосове:

  • песто;
  • майонеза;
  • сладко;
  • чеснов сос;
  • сос Срирача;
  • чили сос;
  • фъстъчено масло;
  • зехтин;
  • масло;
  • балсамов оцет и др.

 

Ако не сте готови за импровизации, може да изпробвате някои от тези сандвичи:

Сандвич на грил с чедър, пилешко и домати

Сандвич с авокадо, яйца и сирене чедър

Сандвич с яйце, бекон и гофрети

Сандвич с риба Халибут и кисели краставички

По статията работи: Данна Панджарова

Източник: thespruceeats.com

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиСоциални грижиЗдравни съветиЛюбопитноХрани и ястия