Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Разни Сандвич с риба халибут и кисели краставички

Сандвич с риба халибут и кисели краставички

Сандвич с риба халибут и кисели краставички - изображение

Необходими продукти:

  • 1 глава червен лук – нарязана на тънки кръгчета
  • 120 грама кисели краставички – нарязани на тънко
  • 1/2 чаена чаша саламура от краставичките
  • 3/4 чаена чаша майонеза
  • 1/3 чаена чаша нарязан копър
  • 2 чаени лъжици чили сос
  • 1 чаена лъжица черен пипер
  • 2 чаени лъжици лимонов сок (+ резени за сервиране)
  • 1 супена лъжица сол
  • 2 яйца – разбити
  • 1 1/2 чаена чаша панко галета
  • 1/2 чаена чаша брашно
  • 2 филета от халибут (разделени на половина по диагонал)
  • 2/3 чаена чаша зехтин
  • 3 чаени чаши нарязана салата айсберг
  • 8 филии хляб
  • 1 чаена чаша домашен картофен чипс

Начин на приготвяне:

Смесете лука, киселите краставички и саламурата в една купичка.

В друга разбъркайте майонезата, копъра, лютивия сос, пипера, 2 лъжици лимонов сок и 1/2 чаена лъжица сол.

Разпределете в 3 чинии яйцата, галетата и брашното. Подправете филетата с половин лъжица сол и ги панирайте в брашното, след това в яйцата и накрая в галетата. Прехвърлете ги в чиния.

Загрейте тиган на средна температура.

Изпържете филетата в зехтин за 2-3 минути от всяка страна, докато станат златисти. Извадете ги от тигана и ги сложете върху кухненска хартия, за да се отдели излишната мазнина от тях. Поръсете с още 1/2 чаена лъжица сол.

Сложете 1 пълна супена лъжица от майонезената смес върху едната страна на филиите хляб. Сложете върху половината от тях айсберг, 1 филе от рибата, малко картофен чипс и 1/4 чаена чаша от лука и краставичките. Затворете сандвича с другата филия.

Прехвърлете в чиния и сервирайте с още картофен чипс и резени лимон.

За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: epicurious.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиСоциални грижиЛюбопитноХрани и ястияЗдравни съветиСнимкиНовиниДиетиЛайфстайлСпортИсторияХранене при...