Framar.bg 0
0
Е-аптека Промоции
Здравна библиотека
Здравни проблеми Медицинска енциклопедия Заболявания Симптоми и признаци Алтернативна медицина Анатомия Медицински изследвания Лечения Физиология Патология Ботаника Микробиология Фармакологични групи Медицински журнал Взаимодействия История на медицината и фармацията Здравето А-Я
Диагностик
Здравна помощ
Здравен справочник Специалисти Здравни заведения Аптеки Институции и организации Образование Спорт и туризъм Клинични пътеки Нормативни актове Бизнес Социални грижи Форум Консултации
Здравна медия
Здравни новини Любопитно Интервюта Видео Презентации Научни публикации Анкети Бъди активен Кампании
Здраве и начин на живот
Хранене Хранене при... Рецепти Диети Групи храни и ястия Съставки Е-тата в храните Спорт Съвети Психология Лайфстайл Интерактивни
За нас
За Фрамар За реклама Статистика Общи условия Екип Кариера Адреси на аптеки Фрамар Блог Важно Автори Програма за лоялни клиенти Промоционална брошура
Контакти
Назад | Начало Хранене Рецепти Добре е да знаете ... Кулинарни хитринки Как да приготвите най-добрият сос на тиган

Как да приготвите най-добрият сос на тиган

от 02 март 2018г.
Как да приготвите най-добрият сос на тиган - изображение
  • Инфо
  • Продукти
  • Коментари
  • Свързаност
Инфо
Инфо
Продукти
Коментари
Свързаност

Офертата „купи едно, вземи две” винаги е много съблазнителна. Нещо такова се получава и със соса на тиган – купувате хубаво парче месо и получавате почти безплатно и допълнителен вкусен сос към него.

Месото често е много скучно, но когато има в допълнение нежен и кремообразен сос, нещата вече изглеждат по-различно и ястието е по-апетитно, по-сочно и с повече вкусове.
Ако имате възможност използвайте чугунен или стоманен тиган.

1. Запечатайте месото

Загрейте малко неутрално масло на тигана (олио от гроздови семки, или слънчогледово). Изчакайте да запуши и сложете парчето месо. Избягвайте използването на незалепващ тиган – за приготвянето на перфектния сос се нуждаете от малките парченца месо, които ще полепнат по дъното на тигана. Гответе, докато месото е напълно готово (ако искате, може да го запечете във фурната).

2. Добавете ароматите

Изсипете мазнината от тигана, като същевременно се опитате да запазите тези парченца месо, за които споменахме по-рано. Не бършете тигана, дори и да има останала мазнина, а ако смятате, че тиганът е много сух, дори не пречи да добавите малко масло. Намалете котлона на ниска степен и прибавете една глава нарязан лук, няколко смачкани скилидки чесън и една чаена лъжичка подправки (може синап или натрошени семена черен пипер). Разбърква се и се готви, докато зеленчуците омекнат и са напълно готови – около 5 минути. 

сос

3. Добавете течност

Време е да добавите течността – сложете 1/2 чаена чаша вино или бульон (за 4 порции). Разбъркайте и сложете няколко клонки мащерка или розмарин, добавете малко лимонова кора (ако имате лимони под ръка). След това оставете да къкри, и с помощта на дървена лъжица изстържете това, което е залепнало на дъното на тигана. Гответе още 5 минути, докато соса се сгъсти. Ако искате да добавите още вкусове, като дижонска горчица или сос Уорчестър, сега е времето да го направите.

4. Върнете обратно мазнината

Когато течността се редуцира, свалете от котлона и сложете малка бучка масло. Това прави соса гладък и кремообразен. Подправете със сол и черен пипер, ако искате овкусете с лимонов сок. Нарежете месото и залейте с получения сос.

 месо със сос

По статията работи: Данна Панджарова
Източник: bonappetit.com

Още по темата:
  • Печени палачинки с пиле в сметанов гъбен сос Печени палачинки с пиле в сметанов гъбен сос
  • Сос от сирена с прясно мляко и лук Сос от сирена с прясно мляко и лук
  • Пиле с червени чушки и сос от три вида пипер Пиле с червени чушки и сос от три вида пипер
  • Сос Бъфало Сос Бъфало
5.0/5 1 оценка

Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА

ОСТРОВИТ СОС ЧЕРЕША 350 мл
7.95лв. / 4.06 €

ОСТРОВИТ СОС ЧЕРЕША 350 мл

ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД И ЧЕРЕША 350 мл
7.95лв. / 4.06 €

ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД И ЧЕРЕША 350 мл

ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД 350 мл
7.95лв. / 4.06 €

ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД 350 мл

АРОМАНДИСЕ ЯПОНСКИ КЪРИ СОС 90 г
19.96лв. / 10.21 €

АРОМАНДИСЕ ЯПОНСКИ КЪРИ СОС 90 г

АРОМАНДИСЕ СОС ТАЙ С КЪРИ 90 г
16.70лв. / 8.54 €

АРОМАНДИСЕ СОС ТАЙ С КЪРИ 90 г

ОЛИМП СПОРТ НУТРИШЪН 100% СОС ОТ ФЪСТЪЧЕНО МАСЛО 250 г
12.00лв. / 6.14 €

ОЛИМП СПОРТ НУТРИШЪН 100% СОС ОТ ФЪСТЪЧЕНО МАСЛО 250 г

Коментари към Как да приготвите най-добрият сос на тиган

От сайта
Напиши коментар 0 коментара
  1. Коментирайте Как да приготвите най-добрият сос на тиган
    www.framar.bg 
    на 17 November 2025 в 04:30
    Коментирайте "Как да приготвите най-добрият сос на тиган"

РЕЦЕПТАТА е свързана към

  • Добре е да знаете ...
  • Кулинарни хитринки
  • Печени палачинки с пиле в сметанов гъбен сос
  • Сос от сирена с прясно мляко и лук
  • Пиле с червени чушки и сос от три вида пипер
  • Сос Бъфало
  • Пилешки пържоли в лимонов сос
  • Сос от крема сирене с гъби и спанак
  • Сос с тиква и кашу
  • Сладък сос чили
  • Сос от топено сирене със сметана и кашкавал
  • Пълнен хляб със зеленчуци и сметанов сос с чесън
googletag.pubads().definePassback('/21812339056/Baner300600', [300, 600]).display();
Най-новите публикации
РетинобластомРетинобластом

Ретинобластом

от 16 ное 2025г.Прочети повече
ЛипосаркомЛипосарком

Липосарком

от 14 ное 2025г.Прочети повече
Високоспециализирана операция на голяма бъбречна киста в МБАЛ „Княгиня Клементина“Високоспециализирана операция на голяма бъбречна киста в МБАЛ „Княгиня Клементина“

Високоспециализирана операция на голяма бъбречна киста в МБАЛ „Княгиня Клементина“

от 14 ное 2025г.Прочети повече

НАЙ-НОВОТО ВЪВ ФОРУМА

Биомаркерите са ключът към правилното лечение на рака на белия дроб

преди 16 дни, 17 часа и 27 мин.

Гадене и лека болка сред преглед при гинеколог

преди 26 дни, 13 часа и 40 мин.
Всички

АНКЕТА

Засегнати ли сте от заболяването диабет?

Виж резултатите

Е-АПТЕКА ПОСЛЕДНО ОБНОВЕНИ

ТАНТУМ ВЕРДЕ С ВКУС НА ПОРТОКАЛ И МЕД таблетки за смучене 3 мг * 40

ТАНТУМ ВЕРДЕ С ВКУС НА ПОРТОКАЛ И МЕД таблетки за смучене 3 мг * 20

ТАНТУМ ВЕРДЕ С ВКУС НА ЛИМОН таблетки за смучене 3 мг * 40

ТАНТУМ ВЕРДЕ С ВКУС НА ЛИМОН таблетки за смучене 3 мг * 20

ТАНТУМ ВЕРДЕ С ВКУС НА ЕВКАЛИПТ таблетки за смучене 3 мг * 20

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

ДОКСИЦИКЛИН диспергиращи таблетки 100 мг * 20 СТАДА

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 14 ное 2025г. в 18:18:58

ДОКСИЦИКЛИН диспергиращи таблетки 100 мг * 20 СТАДА

Коментар на: Десислава Младенова от 14 ное 2025г. в 17:37:56

ЛАКТОФЛОР BIO PLUS капсули * 60

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 14 ное 2025г. в 16:45:01

АЗАКС таблетки 500 мг * 3 НОБЕЛ

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 14 ное 2025г. в 16:44:21

ЛАКТОФЛОР BIO PLUS капсули * 60

Коментар на: Алекс от 14 ное 2025г. в 16:42:37
При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.
Данни на Фрамар ООД:
  • Фрамар ООД, ЕИК: 123732525, Стара Загора, ул. Петър Парчевич № 26, телефон: 0875 / 322 000, e-mail: office@framar.bg
  • За контакт
  • Borika
  • MasterCard
  • mastercard securecode
  • Visa
  • verified by visa
Информация:
  • Общи условия
  • Политика за поверителност
  • Политика за използване на бисквитки
  • Право на отказ от договора
  • Рекламации
  • Доставка
  • Плащания
  • Отстъпки за регистрирани клиенти
  • Промоции и безплатна доставка
  • Често задавани въпроси
  • Карта на сайта
  • При възникване на спор, свързан с покупка онлайн, можете да ползвате сайта ОРС
  • Български Фармацевтичен съюз
  • Изпълнителна агенция по лекарствата
  • Комисия за защита на потребителите
  • Министерство на здравеопазването
БДА NextGenerationEU DMCA.com Protection Status
© 2007 - 2025 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook
Изработка на уеб сайт от Valival