Framar.bg 0
0
Е-аптека Промоции
Здравна библиотека
Здравни проблеми Медицинска енциклопедия Заболявания Симптоми и признаци Алтернативна медицина Анатомия Медицински изследвания Лечения Физиология Патология Ботаника Микробиология Фармакологични групи Медицински журнал Взаимодействия История на медицината и фармацията Здравето А-Я
Диагностик
Здравна помощ
Здравен справочник Специалисти Здравни заведения Аптеки Институции и организации Образование Спорт и туризъм Клинични пътеки Нормативни актове Бизнес Социални грижи Форум Консултации
Здравна медия
Здравни новини Любопитно Интервюта Видео Презентации Научни публикации Анкети Бъди активен Кампании
Здраве и начин на живот
Хранене Хранене при... Рецепти Диети Групи храни и ястия Съставки Е-тата в храните Спорт Съвети Психология Лайфстайл Интерактивни
За нас
За Фрамар За реклама Статистика Общи условия Екип Кариера Адреси на аптеки Фрамар Блог Важно Автори Програма за лоялни клиенти Промоционална брошура
Контакти
Назад | Начало Хранене Рецепти Добре е да знаете ... Кулинарни хитринки Как да приготвите най-добрият сос на тиган

Как да приготвите най-добрият сос на тиган

от 02 март 2018г.
Как да приготвите най-добрият сос на тиган - изображение
  • Инфо
  • Продукти
  • Коментари
  • Свързаност
Инфо
Инфо
Продукти
Коментари
Свързаност

Офертата „купи едно, вземи две” винаги е много съблазнителна. Нещо такова се получава и със соса на тиган – купувате хубаво парче месо и получавате почти безплатно и допълнителен вкусен сос към него.

Месото често е много скучно, но когато има в допълнение нежен и кремообразен сос, нещата вече изглеждат по-различно и ястието е по-апетитно, по-сочно и с повече вкусове.
Ако имате възможност използвайте чугунен или стоманен тиган.

1. Запечатайте месото

Загрейте малко неутрално масло на тигана (олио от гроздови семки, или слънчогледово). Изчакайте да запуши и сложете парчето месо. Избягвайте използването на незалепващ тиган – за приготвянето на перфектния сос се нуждаете от малките парченца месо, които ще полепнат по дъното на тигана. Гответе, докато месото е напълно готово (ако искате, може да го запечете във фурната).

2. Добавете ароматите

Изсипете мазнината от тигана, като същевременно се опитате да запазите тези парченца месо, за които споменахме по-рано. Не бършете тигана, дори и да има останала мазнина, а ако смятате, че тиганът е много сух, дори не пречи да добавите малко масло. Намалете котлона на ниска степен и прибавете една глава нарязан лук, няколко смачкани скилидки чесън и една чаена лъжичка подправки (може синап или натрошени семена черен пипер). Разбърква се и се готви, докато зеленчуците омекнат и са напълно готови – около 5 минути. 

сос

3. Добавете течност

Време е да добавите течността – сложете 1/2 чаена чаша вино или бульон (за 4 порции). Разбъркайте и сложете няколко клонки мащерка или розмарин, добавете малко лимонова кора (ако имате лимони под ръка). След това оставете да къкри, и с помощта на дървена лъжица изстържете това, което е залепнало на дъното на тигана. Гответе още 5 минути, докато соса се сгъсти. Ако искате да добавите още вкусове, като дижонска горчица или сос Уорчестър, сега е времето да го направите.

4. Върнете обратно мазнината

Когато течността се редуцира, свалете от котлона и сложете малка бучка масло. Това прави соса гладък и кремообразен. Подправете със сол и черен пипер, ако искате овкусете с лимонов сок. Нарежете месото и залейте с получения сос.

 месо със сос

По статията работи: Данна Панджарова
Източник: bonappetit.com

Още по темата:
  • Сос Бъфало Сос Бъфало
  • Пикантни скариди в бирен сос Пикантни скариди в бирен сос
  • Сос от 4 сирена с масло, зелен лук и чесън Сос от 4 сирена с масло, зелен лук и чесън
  • Панакота с ягодов сос Панакота с ягодов сос
5.0/5 1 оценка

Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА

БИОТЕЧ ZERO СОС 350 мл
12.00лв.

БИОТЕЧ ZERO СОС 350 мл

ОСТРОВИТ СОС ЧЕРЕША 350 мл
7.95лв.

ОСТРОВИТ СОС ЧЕРЕША 350 мл

ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД И ЧЕРЕША 350 мл
7.95лв.

ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД И ЧЕРЕША 350 мл

ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД 350 мл
7.95лв.

ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД 350 мл

Коментари към Как да приготвите най-добрият сос на тиган

От сайта
Напиши коментар 0 коментара
  1. Коментирайте Как да приготвите най-добрият сос на тиган
    www.framar.bg 
    на 08 June 2025 в 15:46
    Коментирайте "Как да приготвите най-добрият сос на тиган"

РЕЦЕПТАТА е свързана към

  • Добре е да знаете ...
  • Кулинарни хитринки
  • Гарум - римският сос, служещ за подправка и лекарство
  • Сос Бъфало
  • Пикантни скариди в бирен сос
  • Сос от топено сирене със сметана и кашкавал
  • Сос от 4 сирена с масло, зелен лук и чесън
  • Панакота с ягодов сос
  • Салатен дресинг Цезар с аншоа и пармезан
  • Сос от крема сирене с гъби и спанак
  • Сос от печени домати с чесън и босилек
  • Пиле Пеперони
googletag.pubads().definePassback('/21812339056/Baner300600', [300, 600]).display();

ЗДРАВЕН ФОРУМ ПО ТЕМАТА

Тиган за палачинки. С керамично или с мраморно покритие да избера?

преди 2003 дни, 10 мин.

Готварски книги или рецепти от кулинарни страници в интернет използвате?

преди 2082 дни, 23 часа и 59 мин.
Всички

НАЙ-НОВОТО ВЪВ ФОРУМА

40 години от създаването на Excel ще отбележи международната конференция Bulgaria Excel Days 2025

преди 2 дни, 3 часа и 37 мин.

Парасейлинг - какво представлява? Опасен ли е?

преди 2 дни, 5 часа и 53 мин.

Регистър на заетостта в НАП: Как да проверите вашите трудови договори онлайн

преди 3 дни, 2 часа и 30 мин.

Въвеждане на еврото - най-често задаваните въпроси и отговорите от БНБ

преди 4 дни, 18 часа и 6 мин.
Всички

АНКЕТА

Как ще ни повлияе приемане на еврото?

Виж резултатите

Е-АПТЕКА ПОСЛЕДНО ОБНОВЕНИ

L-АРГИНИН капсули 500 мг * 50 HOLLAND & BARRETT

ДЖОНСЪН BEDTIME БЕБЕШКИ ШАМПОАН 500 мл

ГЛЮКОЗАМИН СУЛФАТ + КУРКУМА таблетки * 120 УЕБЪР НАТУРАЛС

АРОМАНДИСЕ КРИСТАЛИ С ЕТЕРИЧНО МАСЛО ОТ ЛИМОН 10 г

ГИНКО БИЛОБА ЕКСТРА капсули 120 мг * 300 УЕБЪР НАТУРАЛС

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

ХАЙП ЛИВЪР ГАРД ВКУС МАЛИНА 196 г

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 06 юни 2025г. в 13:04:35

ЗАФРИЛА таблетки 2 мг * 28

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 06 юни 2025г. в 13:02:44

ХАЙП ЛИВЪР ГАРД ВКУС МАЛИНА 196 г

Коментар на: Н. Руменова от 06 юни 2025г. в 13:02:09

АНАФРАНИЛ таблетки 25 мг * 30

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 06 юни 2025г. в 12:55:12

АМИТРИПТИЛИН таблетки 25 мг * 60 МАЙЛАН

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 06 юни 2025г. в 12:53:20
При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.
Данни на Фрамар ООД:
  • Фрамар ООД, ЕИК: 123732525, Стара Загора, ул. Петър Парчевич № 26, телефон: 0875 / 322 000, e-mail: office@framar.bg
  • За контакт
  • Borika
  • MasterCard
  • mastercard securecode
  • Visa
  • verified by visa
Информация:
  • Общи условия
  • Политика за поверителност
  • Политика за използване на бисквитки
  • Право на отказ от договора
  • Рекламации
  • Доставка
  • Плащания
  • Отстъпки за регистрирани клиенти
  • Промоции и безплатна доставка
  • Често задавани въпроси
  • Карта на сайта
  • При възникване на спор, свързан с покупка онлайн, можете да ползвате сайта ОРС
  • Български Фармацевтичен съюз
  • Изпълнителна агенция по лекарствата
  • Комисия за защита на потребителите
  • Министерство на здравеопазването
БДА NextGenerationEU DMCA.com Protection Status
© 2007 - 2025 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook
Изработка на уеб сайт от Valival