Как да запазим витамините в зеленчуците при варене

Ние се храним, за да живеем, но съвсем не живеем, за да се храним. Въпреки това е важно ястията и продуктите, които консумираме, да бъдат не само вкусни, но и полезни.
Затова сме подбрали няколко съвета за това как да запазите витамините в зеленчуците при варене, за да може организмът да извлече максимална полза от тях.
1. По-добре е зеленчуците да се варят в емайлиран или алуминиев съд, отколкото в меден или железен.
2. За да бъде по-малка загубата на витамини, слагайте зеленчуците в кипяща вода и варете при затворен капак.
3. Варенето да става в подсолена вода, защото солта ще им придаде по-добър вкус и така в тях ще се съхранят повече хранителни вещества.
4. Зеленчуците за салата е по-добре да се варят небелени.
5. Нарязаните на едро зеленчуци губят по-малко хранителни вещества и витамини.
6. В приготвените на пара зеленчуци се запазват повече разтворими вещества, отколкото в сварените във вода.
7. Пресните зеленчуци, плодовете и зелените листни зеленчуци, също и прясно замразените, е по-добре да се пускат във вече вряща вода.
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
НАТРОЛ ДЖУС ФЕСТИВ капсули 60 + 60
ПРОМОАЛАЙВ ГАРДЪН ГУДНЕС МУЛТИВИТАМИНИ ЗА МЪЖЕ таблетки * 60 NATURE'S WAY
АМИКС ЛАЙФС ВИТАЛИТИ АКТИВ таблетки * 60
МУЛТИВИТАМИНИ И МИНЕРАЛИ ЗА МЪЖЕ 50+ таблетки * 60 НАТУРАЛ ФАКТОРС
АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА ДЕЦА дъвчащи таблетки * 30 NATURE'S WAY
НЕЙЧЪРС ПЛЮС SOURCE OF LIFE GARDEN ПРЕНАТАЛ МУЛТИ таблетки * 90
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Добре е да знаете ...
- Полезна информация
- По кое време на деня се пият витамините и добавките
- Хранителни добавки и витамини за напълняване и апетит
- Кои витамини и минерали е добре да се приемат заедно
- Най-добрите витамини за коса, кожа и нокти
- Див рожков, дърво на Юда, Церцис
- Коприва
- Инозитол (витамин В8)
- Червен портокал, Кървав портокал
- Боб мунг, Зелена грама
- Лечение на косопад след раждане
Коментари към Как да запазим витамините в зеленчуците при варене