Как да заменим различните подправки
Подправките имат свой собствен и отличителен вкус, но няма кулинарно правило, според което не може да заменяте една с друга. Опитайте нещо ново, за да подправите ястията или да замените спешно някоя подправка с друга.
Освен ако не отглеждате собствена билкова градина е трудно да се поддържа огромно разнообразие от подправки, от които се нуждаете в конкретна рецепта. И като се има предвид цената на пресните билки, то невинаги е рентабилно да се купуват, ако се нуждаете от малко количество. Затова ето с кои билки може да замените други, за да подправите вашето ястие:
- босилек - мащерка
- дафинов лист - за да замените 1 дафинов лист може да използвате 1/4 чаена лъжица сушен смлян дафинов лист или 1/4 лъжичка мащерка
- див лук - зелен лук, лук или праз
- кориандър - магданоз
- копър - използвайте равно количество естрагон
- фенел - семена анасон
- италиански микс подправки - босилек, риган или розмарин
- майорана - босилек, мащерка или чубрица
- мента - босилек, майорана или розмарин
- риган - мащерка или босилек
- магданоз - кориандър
- розмарин - мащерка, естрагон или чубрица
- градински чай - чубрица, майорана, розмарин или миск за месо
- чубрица - мащерка, майорана или градински чай
- естрагон - семена от фенел
- мащерка - босилек, риган, чубрица или майорана
Ако в рецептата ви има обозначени количества за пресни билки, може да замените всяка супена лъжица от свежите с 1 чаена лъжица от същите, но в сушен вариант.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: bhg.com
Снимка: pixabay.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ТИКВЕНО МАСЛО 250 мл БАЛЧО
БИОХЕРБА КУРКУМА прах 35 г
ДАРОВИТА ХИМАЛАЙСКА СОЛ - ЕДРИ КРИСТАЛИ 1 кг
ДЖИНДЖИФИЛ НА ПРАХ 50 г ЗДРАВНИЦА
ХИП ПЮРЕ ФИНИ ЗЕЛЕНЧУЦИ С ПУЕШКО МЕСО 220 г
КРЪГЛА МЕЛНИЧКА С ХИМАЛАЙСКА СОЛ 100 гр.
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Добре е да знаете ...
- Полезна информация
- Калоферче
- Карамфилово дърво, Карамфил подправка
- Чубрица - балканска
- Подправки, подходящи за използване при приготвянето на гъби
- Домашна италианска подправка
- Посевна челебитка, Черен кимион
- Ехинофора
- Печени чеснови филийки със зехтин и ароматни подправки
- Индийско орехче, Мускатово орехче
- Приготвяне на креолски микс подправка каджун
Коментари към Как да заменим различните подправки