Кадаиф

Необходими продукти:
350 гр кадаиф (готов)
1 кг захар
5 ч. ч. вода
сок от 1/2 лимон
лимонова кора
орехи
Начин на приготвяне:
Подредете кадаифа в тава, подмазана с разтопено масло. Отгоре също намажете с масло и сложете във фурната да се запече до златисто. Може да сложите орехите вътре в кадаифа, другият вариант е да ги поръсите отгоре, сложете и настърганата лимонова кора.
Пригответе сиропа. Налейте водата в тенджера, изсипете в нея захарта, изчакайте да заври и варете в продължение на 15 минути. Добавете лимоновия сок и изключете котлона. Нека сиропът се охлади за около 15 минути (ще се получи мек кадаиф, ако искате да е хрупкав - оставете да се охлади 40 минути). Залейте тестото - тук има една тънкост: едното трябва да бъде топло, а другото студено, т. е. ако сте пекли кадаифа, трябва да изчакате да изстине напълно и тогава да сиропирате, защото в противен случай ще получите не десерт, а каша.
Да ви е сладко!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД И ЧЕРЕША 350 мл
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД 350 мл
ТАХАН ОРЕХОВ 350 гр. ЗП ГЕОРГИ ВАСИЛЕВ
БИОХЕРБА РОЖКОВ БРАШНО 200 г
ГЛЮКОЗА прах 75 г ГАЛЕН ФАРМА
БИОХЕРБА ОВЕСЕНО БРАШНО 500 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Баклави и сиропирани сладкиши
- Пригответе си полезно и вкусно желе от диня
- Десерт от бисквити в шоколад с крем от маскарпоне и ликьор
- Шоколадов сладкиш с вишни и крем от извара
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Шоколадов сладкиш с ванилов пудинг и крем
- Желиран плодов десерт в динена кора
- Сладкиш кадаиф с моцарела и медено-лимонов сироп
- Турски кадаиф с шамфъстък
- Желиран десерт от извара с праскови
- 10-те най-известни десерта в света
Коментари към Кадаиф