Кадаиф
Необходими продукти:
350 гр кадаиф (готов)
1 кг захар
5 ч. ч. вода
сок от 1/2 лимон
лимонова кора
орехи
Начин на приготвяне:
Подредете кадаифа в тава, подмазана с разтопено масло. Отгоре също намажете с масло и сложете във фурната да се запече до златисто. Може да сложите орехите вътре в кадаифа, другият вариант е да ги поръсите отгоре, сложете и настърганата лимонова кора.
Пригответе сиропа. Налейте водата в тенджера, изсипете в нея захарта, изчакайте да заври и варете в продължение на 15 минути. Добавете лимоновия сок и изключете котлона. Нека сиропът се охлади за около 15 минути (ще се получи мек кадаиф, ако искате да е хрупкав - оставете да се охлади 40 минути). Залейте тестото - тук има една тънкост: едното трябва да бъде топло, а другото студено, т. е. ако сте пекли кадаифа, трябва да изчакате да изстине напълно и тогава да сиропирате, защото в противен случай ще получите не десерт, а каша.
Да ви е сладко!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ ДЕСЕРТ ОТ ЯБЪЛКИ И КРУШИ С ЙОГУРТ 190 г
ГЛЮКОЗА 500 г ЗДРАВЕ ЗА ВАС
ГАНЧЕВ ДЕСЕРТ ОТ ТИКВА С МЛЯКО 190 г
ДИЕТИЧЕН НАТУРАЛЕН ЧЕРЕН ШОКОЛАД МИЛМЕКС С БОРОВИНКА И СТЕВИЯ 80 г
ТАХАН ОРЕХОВ 350 гр. ЗП ГЕОРГИ ВАСИЛЕВ
ГАНЧЕВ ДЕСЕРТ МЛЯКО С БАНАНИ И ОРИЗ 190 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Баклави и сиропирани сладкиши
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Шоколадов сладкиш с райски ябълки
- Ябълков сладкиш с грис
- Сладкиш кадаиф с моцарела и медено-лимонов сироп
- Шоколадов сладкиш с прясно мляко и заквасена сметана
- Шоколадов сладкиш с вишни и крем от извара
- Портокалово реване с грис
- Десерт от бисквити в шоколад с крем от маскарпоне и ликьор
- Лимонови масленки с пудра захар
- Десерт от цедено кисело мляко с райска ябълка, ядки и мед
Коментари към Кадаиф