Италианска салата
Необходими продукти:
- 2 рохко сварени яйца
- 3 домата
- 200 грама риба тон
- зехтин и сол
- пресен босилек
- 1 чаена лъжичка сух риган
- 1 краставица
- 4 сварени червени картофа
- 1 супена лъжица каперси
- сок от половин лимон
- 1 супена лъжичка бял балсамов оцет
- 30 грама масло
Начин на приготвяне:
Сварете картофите и яйцата. Загрейте маслото в тиган и запържете нарязаните сварени картофи. Отцедете ги и оставете настрана.
В купа сложете нарязаните домати, краставица, подправете със сол, скълцан босилек, риган, балсамов оцет и лимонов сок. Прибавете картофите, каперсите, обелете и нарежете яйцата.
Гарнирайте салатата с тях и разпределете рибата отгоре. Подправете със зехтин и черен пипер на вкус. Охладете, поднесете и на богатия й вкус се насладете.
Бон Апети!
Източник: pinchandswirl.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Салати
- Салати от риба и морски дарове
- Салата от сладки картофи и фета сирене
- Топла картофена салата с леща и кисели краставички
- Салата "Новогодишен звън"
- Руска ли е руската салата? Историята и вариантите на рецептата от създаването й до наши дни
- Новогодишна картофена салата Прасенце с яйца, колбас и майонеза
- Картофена салата с маслини
- Салата с аншоа и хрупкава чабата
- Новогодишна желирана салата
- Картофена салата с нахут, червен лук и къри
- Салата Кампера
Коментари към Италианска салата