Италианска салата
Необходими продукти:
- 2 рохко сварени яйца
- 3 домата
- 200 грама риба тон
- зехтин и сол
- пресен босилек
- 1 чаена лъжичка сух риган
- 1 краставица
- 4 сварени червени картофа
- 1 супена лъжица каперси
- сок от половин лимон
- 1 супена лъжичка бял балсамов оцет
- 30 грама масло
Начин на приготвяне:
Сварете картофите и яйцата. Загрейте маслото в тиган и запържете нарязаните сварени картофи. Отцедете ги и оставете настрана.
В купа сложете нарязаните домати, краставица, подправете със сол, скълцан босилек, риган, балсамов оцет и лимонов сок. Прибавете картофите, каперсите, обелете и нарежете яйцата.
Гарнирайте салатата с тях и разпределете рибата отгоре. Подправете със зехтин и черен пипер на вкус. Охладете, поднесете и на богатия й вкус се насладете.
Бон Апети!
Източник: pinchandswirl.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Салати
- Салати от риба и морски дарове
- Варени картофи с масло, печени чушки и чубрица
- Салата Цезар с макарони, сьомга и пармезан
- Руска ли е руската салата? Историята и вариантите на рецептата от създаването й до наши дни
- Великденска салата с картофи и яйца
- Многопластова салата Таралеж (от сварени картофи, гъби, маслини и кисели краставички)
- Гръцка картофена салата
- Картофена салата с маслини
- Салата със спанак, риба тон и таханов дресинг
- Картофена салата с яйца, зелен лук и сьомга
- Картофена салата с майонеза, горчица и мед
Коментари към Италианска салата