Зимен ябълков десерт
Необходими продукти:
100 грама овесени ядки
1 ч. л. смес от подправки по ваш избор
50 грама кафява захар
50 грама масло
За пълнежа:
8 парчета червена ябълка
25 грама масло
25 грама захар
2 с. л. сладко от касис
500 грама пресен яйчен крем
290 мл сметана
Начин на приготвяне:
Смесете овесените ядки, подправките и захарта. Разтопете маслото в тиган, изсипете в него получената смес и пържете в продължение на 5 минути, бъркайки непрекъснато (захарта трябва да полепне по ядките). След това прехвърлете в купа и оставете да изстинат.
Нарежете ябълките на парченца. Разтопете маслото за плънката и ги запържете бързо в него. Поръсете ги със захарта, оставете за още 2-3 минути на котлона, след това свалете и оставете да изстиват.
След като това стане, изсипете плодовете и половината от овесените ядки в стъклена купа, сложете сладкото, върху него яйчния крем. Разбийте сметаната, изсипете я върху крема, поръсете с останалите овесени ядки. Това е всичко. Ако желаете може да поставите десерта в хладилник за известно време, преди да поднесете.
Да ви е сладко!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ ДЕСЕРТ ОТ ЯБЪЛКИ И КРУШИ С ЙОГУРТ 190 г
ХРИСТИНА ТОАЛЕТНИ ТРИЦИ КАЙСИЯ 200 мл
БОТАЛАЙФ МАСЛО ОТ КАЙСИЕВИ ЯДКИ 100 мл
ХУНЗА B17 МАСЛО ОТ КАЙСИЕВИ ЯДКИ 50 мл
АМИГДАЛИН капсули * 100 ДР. БИОМАСТЕР
ЕВЕНТ БЕБЕШКО ОЛИО С НАТУРАЛЕН КОМПЛЕКС 200 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кремове и сладоледи
- Диета с ябълки за 7 дни
- Ябълков оцет - лечебни свойства и приложения
- Кедрови ядки - ползи и вреди
- Ябълкова пита с кисело мляко
- Десерт от бисквити в шоколад с крем от маскарпоне и ликьор
- За да бъдат още по-полезни, накисвайте суровите ядки във вода
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Печени ябълки с масло и канела
- Ябълков сладкиш с грис
- Салата от моркови, ябълки и червено цвекло с лимонов дресинг
Коментари към Зимен ябълков десерт