Зеленчуково плато със сос Ранч
Пригответе красиво предястие - цветен венец от зеленчуци - и овкусете с домашен сос Ранч.
Необходими продукти:
- 8 чаши цветчета броколи
- 3 чаши брюкселско зеле
- 2 чаши зелен боб
- 1 чаша грах
- 1/2 връзка кейл, измит
- 2 чаши карфиолени цветчета
- 9 чери домата
- сос Ранч
*За измерване на количествата се използва чаена чаша.
Начин на приготвяне:
Сложете голяма тенджера с вода да заври. Поставете голяма купа с ледена вода до котлона. Бланширайте броколите за 1-2 минути във врящата вода и с лъжица на дупки ги прехвърлете в купата с ледена вода, за да изстинат. Прецедете добре. Бланширайте брюкселското зеле, зеления боб и граха по същия начин.
Сипете соса Ранч в купа за сервиране и го поставете в центъра на голяма кръгла чиния или декоративна дъска.
Подредете кейла, броколите, брюкселското зеле, зеления боб, граха и карфиола около купата. Гарнирайте с чери домати и поднесете.
Приятен апетит!
Източник:
eatingwell.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
АМИКС ЛАЙФС ВИТАЛИТИ АКТИВ таблетки * 60
АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА ДЕЦА дъвчащи таблетки * 30 NATURE'S WAY
ПРОМОАЛКА ГРИЙНС саше * 10
УРЕД ЗА ВАРЕНЕ НА ОРИЗ И ЗЕЛЕНЧУЦИ 2.2 л
НовИСО ДЕТСКИ ДЪРВЕН КОМПЛЕКТ ЗА РЯЗАНЕ - ЗЕЛЕНЧУЦИ KRU11207
МУЛТИВИТАМИНИ И МИНЕРАЛИ ЗА МЪЖЕ 50+ таблетки * 60 НАТУРАЛ ФАКТОРС
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Гарнитури
- Гарнитури със зеленчуци
- Как и колко да варим различните зеленчуци
- Как да изберем най-доброто авокадо на пазара?
- Алкална диета
- Трицветна макаронена салата с пиле и зеленчуци
- Сом на фурна със зеленчуци
- Как да приготвяме и съхраняваме прясно изцедени сокове
- Как да сварим зеленчуци на пара
- Някои ястия не трябва да се ядат втори път след приготвянето им заради опасни съединения
- Екзотични плодове и зеленчуци (Трета част)
- Как да отглеждаме зеленчуци без химикали?
Коментари към Зеленчуково плато със сос Ранч