Зеленчукова супа с макарони, боб и пармезан
Необходими продукти:
- 400 грама консервиран боб (изплакнете зърната преди употреба)
- 400 грама нарязани консервирани домати (без ципите)
- 180 грама паста (фарфале, макарони-панделки)
- 120 грама спанак
- 1/4 чаена лъжица зехтин
- 1 глава накълцан стар лук
- 1 стрък целина (наситнете)
- 1 нарязан морков
- 1 дафинов лист
- 5 чаени чаши зеленчуков бульон
- сол, черен пипер на вкус
- 1/2 чаена чаша пармезан (настърган)
Начин на приготвяне:
Налейте съвсем малко зехтин в дълбок тиган/тенджера, сгорещете и в него изсипете кромида, целината и моркова. Гответе около 10 минути, докато зеленчуците омекнат леко. Тогава сложете дафиновия лист, доматите, налейте бульона и нека сместа кипне. Намалете температурата на котлона, затворете съда с капак и варете супата около четвърт час. След това в нея изсипете пастата и боба, нека отново кипне и гответе още 8-10 минути (до готовност на макароненото изделие).
Подправете според предпочитанията си, добавете спанака и след няколко минути свалете съда от котлона. Извадете дафиновия лист от ястието, разпределете в купи и поднесете всяка порция супа, поръсена с настърган пармезан.
Да ви е вкусно!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: russianfood.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Супи
- Зеленчукови супи
- Крем супа от броколи и карфиол с топено сирене
- Крем супа от карфиол с картофи, лук и чесън
- Крем супа от грах
- Постна крем супа от карфиол, кокосово мляко и кашу
- Крем супа от броколи и синьо сирене
- Карфиолена крем супа със сирене чедър
- Диетична крем супа от броколи
- Зеленчукова супа с праз и пилешко месо
- Карфиолена крем супа с червени картофи, аспержи и грах
- Крем супа от броколи и кейл
Коментари към Зеленчукова супа с макарони, боб и пармезан