Начало Хранене Рецепти Супи Зеленчукови Зеленчукова супа с макарони, боб и пармезан

Зеленчукова супа с макарони, боб и пармезан

Зеленчукова супа с макарони, боб и пармезан - изображение

Необходими продукти:

  • 400 грама консервиран боб (изплакнете зърната преди употреба)
  • 400 грама нарязани консервирани домати (без ципите)
  • 180 грама паста (фарфале, макарони-панделки)
  • 120 грама спанак
  • 1/4 чаена лъжица зехтин
  • 1 глава накълцан стар лук
  • 1 стрък целина (наситнете)
  • 1 нарязан морков
  • 1 дафинов лист
  • 5 чаени чаши зеленчуков бульон
  • сол, черен пипер на вкус
  • 1/2 чаена чаша пармезан (настърган)


Начин на приготвяне:

Налейте съвсем малко зехтин в дълбок тиган/тенджера, сгорещете и в него изсипете кромида, целината и моркова. Гответе около 10 минути, докато зеленчуците омекнат леко. Тогава сложете дафиновия лист, доматите, налейте бульона и нека сместа кипне. Намалете температурата на котлона, затворете съда с капак и варете супата около четвърт час. След това в нея изсипете пастата и боба, нека отново кипне и гответе още 8-10 минути (до готовност на макароненото изделие).

Подправете според предпочитанията си, добавете спанака и след няколко минути свалете съда от котлона. Извадете дафиновия лист от ястието, разпределете в купи и поднесете всяка порция супа, поръсена с настърган пармезан.

Да ви е вкусно!


За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: russianfood.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЛюбопитноДиетиХрани и ястияЗдравни съветиБотаникаЛайфстайл