Начало Хранене Рецепти Предястия Топли Запечено картофено пюре с моцарела, кашкавал и бекон

Запечено картофено пюре с моцарела, кашкавал и бекон

Запечено картофено пюре с моцарела, кашкавал и бекон - изображение

Необходими продукти:

  • 230 грама моцарела
  • 8 тънки ивици бекон
  • 1 килограм картофи
  • 125 милилитра прясно мляко
  • 60 грама краве масло + малко за намазване на формата
  • 150 грама твърд кашкавал
  • 100 грама сметана (заквасена)
  • 50 грама зелен лук
  • черен пипер
  • сол


Начин на приготвяне:

Настържете моцарелата едро, бекона изпържете до златисто в сух тиган и извадете върху хартия, която ще поеме излишната мазнина, която ще се отдели.

Картофите нарежете на средно големи кубчета, които изсипете във вряща вода и сварете до готовност.

След това смесете с маслото, прясното мляко и намачкайте на пюре.

Добавете настъргания кашкавал, половината от моцарелата, сметаната, 1/2 от зеления лук. Подправете.

Бекона нарежете на малки парчета, изсипете в пюрето и разбъркайте.

След това прехвърлете сместа в тавичка (подмажете я преди това), поръсете с останалите количества моцарела и зелен лук и запечете във фурната на 180 градуса за 20-30 минути.

Добър апетит!


За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: coocook.me

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЛюбопитноХрани и ястияЛеченияЗдравни съветиАлт. медицинаИсторияЛайфстайлСнимкиДиетиБотаникаНовини