Запечено картофено пюре с моцарела, кашкавал и бекон

Необходими продукти:
- 230 грама моцарела
- 8 тънки ивици бекон
- 1 килограм картофи
- 125 милилитра прясно мляко
- 60 грама краве масло + малко за намазване на формата
- 150 грама твърд кашкавал
- 100 грама сметана (заквасена)
- 50 грама зелен лук
- черен пипер
- сол
Начин на приготвяне:
Настържете моцарелата едро, бекона изпържете до златисто в сух тиган и извадете върху хартия, която ще поеме излишната мазнина, която ще се отдели.
Картофите нарежете на средно големи кубчета, които изсипете във вряща вода и сварете до готовност.
След това смесете с маслото, прясното мляко и намачкайте на пюре.
Добавете настъргания кашкавал, половината от моцарелата, сметаната, 1/2 от зеления лук. Подправете.
Бекона нарежете на малки парчета, изсипете в пюрето и разбъркайте.
След това прехвърлете сместа в тавичка (подмажете я преди това), поръсете с останалите количества моцарела и зелен лук и запечете във фурната на 180 градуса за 20-30 минути.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: coocook.me
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Картофено пюре с прясно мляко и яйца
- Картофено пюре със спанак и чесън
- Топла салата от картофено пюре с яйца и кисели краставички
- Картофено пюре с крема сирене
- Тесто от картофено пюре
- Картофено пюре с печен чесън и зелени подправки
- Картофено пюре с кисело мляко и лук
- Картофено пюре с пармезан и сметана
- Яйца в картофено пюре с масло и червен пипер
- Картофено пюре с броколи и грах
Коментари към Запечено картофено пюре с моцарела, кашкавал и бекон