Задушен боб с гъби и чубрица
Необходими продукти:
3 чаени чаши боб
300 грама гъби
лук
моркови
доматено пюре
олио
сол
чубрица и други подправки по избор
Начин на приготвяне:
Накиснете боба за 2 часа във вода и сварете до готовност. Настържете морковите, нарежете гъбите и лука.
Нагорещете олио и в него изпържете гъбите, след това добавете лука, след няколко минути изсипете морковите, накрая доматеното пюре, сол и подправки на вкус. Задушете.
Отцедете боба от водата и го изсипете при зеленчуците. Разбъркайте, налейте гореща вода и нека всичко се задушава в продължение на около 20 минути. Когато изключите котлона, оставете ястието на него за още 20 минути при затворен капак.
Може да поръсите с чубрица.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЛЕЧЕБНАТА СИЛА НА ГЪБИТЕ - ЯН ЛЕЛЕЙ ДР. БИОМАСТЕР
БИОФИЧИНА ТОСКАНА АКТИВЕН БАЛСАМ ЗА КОСА 200 мл
БИЛКОВА СМЕС №22 200 г ЗДРАВНИЦА
САЙБЪРСЛИМ таблетки * 60 ХЕЛТ ЕЙД
ЧАЙ ФИЛТЪР ЗА ДИАБЕТИЦИ С КАНЕЛА
МИША TALKS НОЩНА ВЕГАН МАСКА ЗА ЛИЦЕ СКИН ФИТНЕС 10 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от зърнени и бобови култури
- Ливадна виолетка
- Едра орешарка, Едра миризливка
- Полската сърнела
- Виолетка, Боровинка, Синьовица
- Есенна миризливка, Орешарка, Чучулетка, Сивушка
- Рижика, Обикновена млечница, Истинска млечница, Червена млечница, Риженка, Рижка, Рижейка и Рижийка
- Ливаден пачи крак
- Ползи и вреди от консумацията на бял боб (фасул)
- Бяла сърнела
- Мариновани гъби (без предварително варене)
Коментари към Задушен боб с гъби и чубрица