Задушен боб с гъби и зеленчуци
Необходими продукти:
1 чаена чаша боб
1-2 домата
1-2 моркова
1 глава лук
1-2 чушки
пресни гъби - на вкус
Начин на приготвяне:
Залейте боба с вода и оставете да престои 8 часа или една нощ. След това измийте под течаща вода и поставете на котлона да се вари на тих огън в продължение на 20 минути. Нивото на водата да бъде 3-4 сантиметра над боба.
Не разбърквайте по време на варенето, а сол добавете 5 минути преди да свалите съда от огъня.
Отцедете течността с помощта на гевгир.
Настържете морковите, лука обелете и нарежете на полукръгчета. Чушките разрежете на две части по дължина, почистете от семената и опашките, нарежете на парчета с ширина около 1,5-2 сантиметра. Доматите - на малки кубчета.
Гъбите нарежете на плочки и запържете заедно с лука.
Загрейте фурната до 170-180 градуса.
В дълбок съд сложете всички продукти на слоеве, без да разбърквате: сварения боб, лука с гъбите, настърганите моркови, чушките и накрая доматите. Овкусете със сол и черен пипер, налейте 100 милилитра вода, затворете съда с капак и поставете във фурната.
Нека бобът със зеленчуците се задушава около 30-40 минути, след което разбъркайте продуктите и ястието е готово.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЛЕЧЕБНАТА СИЛА НА ГЪБИТЕ - ЯН ЛЕЛЕЙ ДР. БИОМАСТЕР
ЖАН Д'АРСЕЛ VEGETALIE ДЪЛБОКОХИДРАТИРАЩ КРЕМ С 24 ЧАСОВО ДЕЙСТВИЕ 50 мл.
ВИ-ШЕЙП ВИ-ШРЕД ТЕРМОГЕНЕН ФЕТ БЪРНЪР капсули * 150
ЖАН Д'АРСЕЛ VEGETALIE КРЕМ ЗА ЧУВСТВИТЕЛНА КОЖА С УСПОКОЯВАЩО ДЕЙСТВИЕ 50 мл.
ХИП ПЮРЕ КАРТОФИ СЪС ЗЕЛЕН БОБ И ЗАЕШКО 220 г 6853
ЖАН Д'АРСЕЛ VEGETALIE СЕРУМ С АНТИ - ЕЙДЖ ДЕЙСТВИЕ 30 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от зърнени и бобови култури
- Ползи и вреди от консумацията на бял боб (фасул)
- Подправки, подходящи за използване при приготвянето на гъби
- Ливадна виолетка
- Рижика, Обикновена млечница, Истинска млечница, Червена млечница, Риженка, Рижка, Рижейка и Рижийка
- Пържени гъби със сметана и лук
- Колко време да варим различните видове гъби?
- Едра орешарка, Едра миризливка
- Свинско с гъби в сметана
- Зимна припънка, Зимненка
- Гъби портобело
Коментари към Задушен боб с гъби и зеленчуци