Задушен боб с гъби и зеленчуци
Необходими продукти:
1 чаена чаша боб
1-2 домата
1-2 моркова
1 глава лук
1-2 чушки
пресни гъби - на вкус
Начин на приготвяне:
Залейте боба с вода и оставете да престои 8 часа или една нощ. След това измийте под течаща вода и поставете на котлона да се вари на тих огън в продължение на 20 минути. Нивото на водата да бъде 3-4 сантиметра над боба.
Не разбърквайте по време на варенето, а сол добавете 5 минути преди да свалите съда от огъня.
Отцедете течността с помощта на гевгир.
Настържете морковите, лука обелете и нарежете на полукръгчета. Чушките разрежете на две части по дължина, почистете от семената и опашките, нарежете на парчета с ширина около 1,5-2 сантиметра. Доматите - на малки кубчета.
Гъбите нарежете на плочки и запържете заедно с лука.
Загрейте фурната до 170-180 градуса.
В дълбок съд сложете всички продукти на слоеве, без да разбърквате: сварения боб, лука с гъбите, настърганите моркови, чушките и накрая доматите. Овкусете със сол и черен пипер, налейте 100 милилитра вода, затворете съда с капак и поставете във фурната.
Нека бобът със зеленчуците се задушава около 30-40 минути, след което разбъркайте продуктите и ястието е готово.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЛЕЧЕБНАТА СИЛА НА ГЪБИТЕ - ЯН ЛЕЛЕЙ ДР. БИОМАСТЕР
БИОФИЧИНА ТОСКАНА АКТИВЕН БАЛСАМ ЗА КОСА 200 мл
БИЛКОВА СМЕС №22 200 г ЗДРАВНИЦА
САЙБЪРСЛИМ таблетки * 60 ХЕЛТ ЕЙД
ЧАЙ ФИЛТЪР ЗА ДИАБЕТИЦИ С КАНЕЛА
МИША TALKS НОЩНА ВЕГАН МАСКА ЗА ЛИЦЕ СКИН ФИТНЕС 10 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от зърнени и бобови култури
- Ливадна виолетка
- Едра орешарка, Едра миризливка
- Полската сърнела
- Виолетка, Боровинка, Синьовица
- Есенна миризливка, Орешарка, Чучулетка, Сивушка
- Сапунка
- Полска печурка, Червенушка
- Ливаден пачи крак
- Двуспорова печурка
- Лисичка, Жълтокафява миризливка, Фуниевидна орешарка
Коментари към Задушен боб с гъби и зеленчуци