Задушени телешки стекове в ананасов сос
![Задушени телешки стекове в ананасов сос - изображение](https://static.framar.bg/thumbs/6/recepies/20160113_153235-1.png)
Необходими продукти:
- 4 телешки стека
- 5 пресовани скилидки чесън
- 200 грама ананас
- 1 супена лъжица царевично брашно
- 200 милилитра бульон
- 100 милилитра бяло вино
- 2 супени лъжици зехтин
- сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Подправете пържолите със сол и черен пипер, сложете ги в купа, добавете пресованите скилидки чесън и разбъркайте. Загрейте зехтин в тиган, запържете месото, отцедете го и оставете встрани. В купа комбинирайте бульона, виното, брашното, сока от отцедените ананаси и разбъркайте до хомогенност.
Налейте течността в същата мазнина и оставете да заври. През това време нарежете ананаса на ситно, добавете го към сместа и подправете с черен пипер и сол на вкус. Върнете месото в соса и задушете всичко за 15-20 минути. Поднесете ястието топло, украсено със стръкчета зеленина.
Добър апетит!
Източник: okdiario.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ТЕЛЕШКО МЕСО С КАРТОФИ И ДОМАТИ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ТЕЛЕШКО МЕСО С МОРКОВИ И КАРТОФИ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ТЕЛЕШКО МЕСО С ДОМАТИ И ОРИЗ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ТЕЛЕШКО МЕСО С МОРКОВИ И ОРИЗ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ТЕЛЕШКО МЕСО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОБЕДНО МЕНЮ ГЮВЕЧ 220 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Свински пържоли с гъби в сметанов сос
- Свински пържоли с топено сирене и майонеза
- Пилешко филе с мед и лимон
- Мексиканско ястие от кайма с боб и царевица
- Свински пържоли с топено сирене, увити в бекон
- Свински пържоли с карамелизиран лук
- Талиатели с телешко месо - Бьоф Строганов
- Фламандско телешко задушено от Анри Донно
- Телешки кюфтенца с магданоз на фурна
- Свински пържоли на тиган с гъби и сос
Коментари към Задушени телешки стекове в ананасов сос