Начало Хранене Рецепти Предястия Топли Задушено зеле с боб, печурки и сини сливи

Задушено зеле с боб, печурки и сини сливи

Задушено зеле с боб, печурки и сини сливи - изображение

Необходими продукти:


  • 500 грама прясна зелка
  • 1 консерва боб в доматен сос
  • 50 грама сушени сини сливи
  • 300 грама пресни печурки
  • 1-2 главички лук, нарязани на полумесеци
  • 2-3 скилидки чесън
  • сол, черен, червен пипер и къри на прах
  • 1 чаена лъжичка захар
  • 1 супена лъжица оцет
  • зехтин за запръжка


Начин на приготвяне:


Почистете и нарежете гъбите. В тенджера загрейте зехтин, запържете лука и печурките.

задушено зеле

Прибавете консервата боб и подправките. Добавете захарта, нарязаното зеле, сините сливи и чесъна.

задушено зеле с боб

Налейте 1/2 чаена чаша вода, оцет и задушете ястието за 10-15 минути. Гответе на тих огън за 30-40 минути. Охладете, разпределете порции и поднесете.

Да ви е вкусно!

За framar.bg: Русиана Михайлова

Източник: niftyrecipe.com

Още по темата:

0.0, 0 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЛюбопитноБотаникаХрани и ястияЗдравни съветиДиетиСнимкиЛайфстайл