Задушено зеле с боб, печурки и сини сливи

Необходими продукти:
- 500 грама прясна зелка
- 1 консерва боб в доматен сос
- 50 грама сушени сини сливи
- 300 грама пресни печурки
- 1-2 главички лук, нарязани на полумесеци
- 2-3 скилидки чесън
- сол, черен, червен пипер и къри на прах
- 1 чаена лъжичка захар
- 1 супена лъжица оцет
- зехтин за запръжка
Начин на приготвяне:
Почистете и нарежете гъбите. В тенджера загрейте зехтин, запържете лука и печурките.
Прибавете консервата боб и подправките. Добавете захарта, нарязаното зеле, сините сливи и чесъна.
Налейте 1/2 чаена чаша вода, оцет и задушете ястието за 10-15 минути. Гответе на тих огън за 30-40 минути. Охладете, разпределете порции и поднесете.
Да ви е вкусно!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: niftyrecipe.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
АЛАЙВ ИМУН ХЕЛТ капсули * 30 NATURE'S WAY
ПРОМОАЛАЙВ ПРЕНАТАЛ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА БРЕМЕННИ ЖЕНИ желирани таблетки * 75
ПРОМОАЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА МЪЖЕ 50 + таблетки * 30 NATURE'S WAY
ПРОМОДАБЪЛ УУД ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ капсули * 180
АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ И МИНЕРАЛИ таблетки 1 г * 30 NATURE`S WAY
ПРОМОАЛКА ГРИЙНС саше * 30
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Компрес от зелеви листа за облекчаване на болка в ставите
- Печено зеле с млечен сос и кашкавал
- Киноа с черен боб
- Свалете кръвната захар с обикновен фасул
- Пастет от бял боб със сушени домати и чесън
- Кисело зеле с бели гъби и боб
- Отървете се от белите петна по кожата със сок от прясно зеле
- Пилешко с боб и босилек
- Пълнени чушки с боб, гъби и пилешко
- Прясно зеле с пилешко месо и лимони
Коментари към Задушено зеле с боб, печурки и сини сливи