Задушено зеле с боб, печурки и сини сливи

Необходими продукти:
- 500 грама прясна зелка
- 1 консерва боб в доматен сос
- 50 грама сушени сини сливи
- 300 грама пресни печурки
- 1-2 главички лук, нарязани на полумесеци
- 2-3 скилидки чесън
- сол, черен, червен пипер и къри на прах
- 1 чаена лъжичка захар
- 1 супена лъжица оцет
- зехтин за запръжка
Начин на приготвяне:
Почистете и нарежете гъбите. В тенджера загрейте зехтин, запържете лука и печурките.
Прибавете консервата боб и подправките. Добавете захарта, нарязаното зеле, сините сливи и чесъна.
Налейте 1/2 чаена чаша вода, оцет и задушете ястието за 10-15 минути. Гответе на тих огън за 30-40 минути. Охладете, разпределете порции и поднесете.
Да ви е вкусно!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: niftyrecipe.com
Още по темата:
ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ
КатегорияРецептиЛюбопитно- Ядливи ли са всички култивирани гъби, какво да правим при отравяне?
- Кои храни действат като щит срещу рака на гърдата? - 2 част
КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА