Желиран шоколадов мус с кафе
Необходими продукти:
- 100 грама шоколад по избор
- 1 супена лъжица разтворимо кафе
- 2 чаени лъжици желатин
- 1 яйце
Начин на приготвяне:
Залейте желатина с преварена вода и изчакайте да набъбне. След това сложете в за 20 секунди във фурната при температура от 50 градуса.
Нарежете шоколада ситно.
Изсипете го при желатина, прибавете кафето и поставете съда във фурната за 1 минута при същата температура.
След това прехвърлете сместа в по-голяма купа, добавете жълтъка и налейте малко вода. Разбийте и оставете крема да стегне. Белтъка разбийте отделно и тогава го прибавете към шоколадовата комбинация с кафето.
Десертът е готов. Разпределете в подходящи купички и поднесете.
Добър апетит!
Източник:
findfood.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кремове и сладоледи
- Шоколадов крем с маскарпоне и кондензирано мляко (за торти и сладкиши)
- Шоколадов крем за торта (2 варианта)
- Френски шоколадов десерт
- Шоколадов крем с банан и авокадо
- Шоколадов мус с бита сметана
- Баварски крем с бял шоколад
- Шоколадов мус с чили
- Бейлис шоколадов мус
- Експресен млечен шоколадов мус
- Мус от бял шоколад с Бейлис
Коментари към Желиран шоколадов мус с кафе