Домашни шоколадови пастички
Необходими продукти:
150 грама масло
100 грама захар
2 яйца
2 чаени лъжици ванилова захар
2 чаени лъжици бакпулвер (или 1 чаена лъжица изгасена сода)
300 - 350 грама брашно
300 грама шоколад (черен или млечен - по избор)
Начин на приготвяне:
Смесете маслото със захарта, сложете и ваниловата и стрийте. Добавете яйцата и разбъркайте. След това бакпулвера, брашното и замесете тесто.
Застелете форма с размери около 20 х 30 см с хартия за печене или я подмажете с масло. Разпределете в нея тестото и го покрийте с хартия за печене. Върху нея насипете фасул или грах, например (това се прави, за да се изпече равномерно тестото и да не се деформира). След това бобът се маха. Сложете формата във фурната, загрята до 180 градуса за около 20 минути.
Разтопете шоколада на водна баня, нанесете го върху топлия блат и заравнете повърхността. Изчакайте глазурата да се втвърди (може да приберете в хладилника за 2 - 3 часа), след това нарежете на квадратчета и поднесете.
Да ви е сладко!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БЕЛУГА ДЪРВЕНА ТОРТА 70587
БИГДЖИГС ДЪРВЕНА ШОКОЛАДОВА ТОРТА BJ627
МЕЛИСА ЕНД ДЪГ ДЕТСКА ДЪРВЕНА ТОРТА 14069
ИСО ДЕТСКА ДЪРВЕНА ТОРТА ЗА РЯЗАНЕ KRU11223
ЗОЯ БИО ЧЕРВЕНИ БОРОВИНКИ прах 125 г
ИСО ДЕТСКА ИГРАЧКА ТОРТА ЗА РОЖДЕН ДЕН KRU22382
НовРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Торта от вафлени кори с кондензирано мляко и орехи
- Овесена торта без брашно, яйца и масло
- Козуначена торта с карамел
- Торта от вафлени кори с крем от бял шоколад и кокос
- Крем за сладкиши от крема сирене и сметана
- Торта Червено кадифе с крем от извара
- Ето защо не трябва да режете тортата на триъгълници
- Белтъчен крем с карамел и кафе (за торти и сладкиши)
- Шоколадов сладкиш с прясно мляко и заквасена сметана
- Белтъчно-маслен крем за торти и сладкиши
Коментари към Домашни шоколадови пастички