Домашни шоколадови пастички

Необходими продукти:
150 грама масло
100 грама захар
2 яйца
2 чаени лъжици ванилова захар
2 чаени лъжици бакпулвер (или 1 чаена лъжица изгасена сода)
300 - 350 грама брашно
300 грама шоколад (черен или млечен - по избор)
Начин на приготвяне:
Смесете маслото със захарта, сложете и ваниловата и стрийте. Добавете яйцата и разбъркайте. След това бакпулвера, брашното и замесете тесто.
Застелете форма с размери около 20 х 30 см с хартия за печене или я подмажете с масло. Разпределете в нея тестото и го покрийте с хартия за печене. Върху нея насипете фасул или грах, например (това се прави, за да се изпече равномерно тестото и да не се деформира). След това бобът се маха. Сложете формата във фурната, загрята до 180 градуса за около 20 минути.
Разтопете шоколада на водна баня, нанесете го върху топлия блат и заравнете повърхността. Изчакайте глазурата да се втвърди (може да приберете в хладилника за 2 - 3 часа), след това нарежете на квадратчета и поднесете.
Да ви е сладко!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЗОЯ БИО ЧЕРВЕНИ БОРОВИНКИ прах 125 г
РЪЧЕН МИКСЕР С КУПА CREMA 2
Безплатна доставка за България!РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Торта от вафлени кори с кондензирано мляко и орехи
- Крем за сладкиши от крема сирене и сметана
- Рецепти за козуначена торта: с карамел и с шоколад
- Овесена торта без брашно, яйца и масло
- Белтъчен крем за торти и сладкиши
- Ето защо не трябва да режете тортата на триъгълници
- Маслен крем за торти и сладкиши
- Торта от вафлени кори с крем от бял шоколад и кокос
- Как да си направим оригинална декорация за торта с шоколад
- Белтъчен крем с карамел и кафе (за торти и сладкиши)
Коментари към Домашни шоколадови пастички