Домашни шоколадови пастички
Необходими продукти:
150 грама масло
100 грама захар
2 яйца
2 чаени лъжици ванилова захар
2 чаени лъжици бакпулвер (или 1 чаена лъжица изгасена сода)
300 - 350 грама брашно
300 грама шоколад (черен или млечен - по избор)
Начин на приготвяне:
Смесете маслото със захарта, сложете и ваниловата и стрийте. Добавете яйцата и разбъркайте. След това бакпулвера, брашното и замесете тесто.
Застелете форма с размери около 20 х 30 см с хартия за печене или я подмажете с масло. Разпределете в нея тестото и го покрийте с хартия за печене. Върху нея насипете фасул или грах, например (това се прави, за да се изпече равномерно тестото и да не се деформира). След това бобът се маха. Сложете формата във фурната, загрята до 180 градуса за около 20 минути.
Разтопете шоколада на водна баня, нанесете го върху топлия блат и заравнете повърхността. Изчакайте глазурата да се втвърди (може да приберете в хладилника за 2 - 3 часа), след това нарежете на квадратчета и поднесете.
Да ви е сладко!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЪЧЕН МИКСЕР С КУПА CREMA 2
Безплатна доставка за България!БЕЛУГА ДЪРВЕНА ТОРТА 70587
БИГДЖИГС ДЪРВЕНА ШОКОЛАДОВА ТОРТА BJ627
МЕЛИСА ЕНД ДЪГ ДЕТСКА ДЪРВЕНА ТОРТА 14069
ИСО ДЕТСКА ДЪРВЕНА ТОРТА ЗА РЯЗАНЕ KRU11223
ЗОЯ БИО ЧЕРВЕНИ БОРОВИНКИ прах 125 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Торта от вафлени кори с кондензирано мляко и орехи
- Крем за сладкиши от крема сирене и сметана
- Маслен крем за торти и сладкиши
- Ето защо не трябва да режете тортата на триъгълници
- Как да си направим оригинална декорация за торта с шоколад
- Белтъчен крем с карамел и кафе (за торти и сладкиши)
- Торта Червено кадифе с крем от извара
- Шоколадов сладкиш с прясно мляко и заквасена сметана
- Белтъчен крем за торти и сладкиши
- Торта с крем брюле
Коментари към Домашни шоколадови пастички