Начало Хранене Рецепти Десерти Бонбони и дребни сладки Домашни дъвчащи бонбони

Домашни дъвчащи бонбони

Домашни дъвчащи бонбони - изображение

Необходими продукти:

  • 1 чаена чаша захар
  • 1 супена лъжица царевично нишесте
  • 1 супена лъжица масло
  • 2/3 чаена чаша царевичен сироп
  • 1 чаена лъжица сол
  • 1/2 чаена чаша вода
  • 1 чаена лъжица екстракт от ванилия
  • 1/2 чаена лъжица аромат по избор (малина, ягода и др.)
  • 2 капки хранителна боя по избор

Начин на приготвяне:

В касерола сложете захарта и добавете нишестето. Разбъркайте добре и сложете маслото, царевичния сироп, водата, ванилията, ароматите и солта. Разбъркайте, за да комбинирате всички продукти и оставете сместа да се загрее до 120 градуса (използвайте термометър).

Следва да добавите хранителната боя.

Охладете сместа в огнеупорна студена тава, за около 5-10 минути, докато изстине толкова, да може да държите сместа в ръка спокойно.

разпъване на бонбоните

Разпъвайте сместа в продължение на 10-15 минути, това ще промени цвета на сместа и от полупрозрачна ще стане матова.

бонбони

Когато сместа стане достатъчно твърда, оформете фитил, който нарежете на 2 сантиметрови парченца.

Всеки бонбон увийте в малко парченце пергаментова хартия и завийте краищата й, за да оформите опаковка на бонбон.

За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: tasty.co

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЗдравни съветиХрани и ястияЛюбопитноЛайфстайлСнимки