Домашни бисквитени пастички с орехи, шоколад и кокос

Необходими продукти:
300 грама натрошени бисквити
150 грама разтопено масло
150 грама нарязани орехови ядки (или други по ваш избор)
100 грама шоколад
100 грама захаросани вишни
200 грама кокосови стърготини
600 милилитра кондензирано мляко
50 грама шоколад за украса
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната до 160 градуса.
Смесете натрошените бисквити с маслото и разпределете сместа по дъното на подходяща форма, подмазана с масло. Притиснете добре основата. Размерът на съда да не бъде по малко от 20 сантиметра дължина на страната и 5 сантиметра височина.
Върху бисквитения блат поръсете нарязаните орехи, следва настъргания шоколад, вишните и кокоса. Полейте с кондензираното мляко и заравнете повърхността.
Запечете тортата до златисто в продължение на 30 - 35 минути. Важно е да не препечете прекалено десерта.
Когато е готов, оставете го за една нощ във формата. След това разрежете на квадрати с помощта на остър нож.
Сложете шоколада, предвиден за украса, в найлонов плик, който потопете в гореща, но не вряща вода. Отрежете малко парченце от торбичката и "нарисувайте" щрихи или фигурки по повърхността на пастичките.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЪЧЕН МИКСЕР С КУПА CREMA 2
Безплатна доставка за България!РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Ето защо не трябва да режете тортата на триъгълници
- Крем за сладкиши от крема сирене и сметана
- Овесена торта без брашно, яйца и масло
- Торта от вафлени кори с кондензирано мляко и орехи
- Маслен крем за торти и сладкиши
- Торта от вафлени кори с крем от бял шоколад и кокос
- Белтъчен крем с карамел и кафе (за торти и сладкиши)
- Торта Червено кадифе с крем от извара
- Шоколадов сладкиш с прясно мляко и заквасена сметана
- Белтъчен крем за торти и сладкиши
Коментари към Домашни бисквитени пастички с орехи, шоколад и кокос