Начало Хранене Рецепти Десерти Бонбони и дребни сладки Домашна халва в шоколад

Домашна халва в шоколад

Домашна халва в шоколад - изображение

Необходими продукти:

  • 2,5 чаени чаши слънчогледови семена (обелени)
  • 1 1/4 чаена чаша брашно и същото количество захар
  • 2-3 капки ванилов екстракт или пакетче ванилова захар
  • 1/4 чаена чаша преварена вода
  • 3-4 супени лъжици олио
  • течен шоколад


Начин на приготвяне:

Изпечете семената в сух тиган. Същото направете и с брашното, след което смесете двете съставки и ги смелете в блендер.

Прехвърлете в огнеупорен съд, прибавете захарта, ваниловия аромат, който сте избрали, налейте водата и растителната мазнина.

Поставете върху котлона и изчакайте сместа да кипне. Когато това стане, свалете от огъня и разпределете във формички, като е добре те да бъдат силиконови.

Две-три минути по-късно приберете в хладилника и оставете десертът да престои на студено четвърт час.

Готовата халва потопете в течен шоколад.

Да ви е сладко!

 

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: vseoshokolade.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястия