Домашна халва в шоколад

Необходими продукти:
- 2,5 чаени чаши слънчогледови семена (обелени)
- 1 1/4 чаена чаша брашно и същото количество захар
- 2-3 капки ванилов екстракт или пакетче ванилова захар
- 1/4 чаена чаша преварена вода
- 3-4 супени лъжици олио
- течен шоколад
Начин на приготвяне:
Изпечете семената в сух тиган. Същото направете и с брашното, след което смесете двете съставки и ги смелете в блендер.
Прехвърлете в огнеупорен съд, прибавете захарта, ваниловия аромат, който сте избрали, налейте водата и растителната мазнина.
Поставете върху котлона и изчакайте сместа да кипне. Когато това стане, свалете от огъня и разпределете във формички, като е добре те да бъдат силиконови.
Две-три минути по-късно приберете в хладилника и оставете десертът да престои на студено четвърт час.
Готовата халва потопете в течен шоколад.
Да ви е сладко!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: vseoshokolade.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Бонбони и дребни сладки
- Рецепти за домашна сусамова халва
- Ябълков сладкиш с халва, канела и какао
- Бисквитен сладкиш с халва, мед, ядки и стафиди
- Слънчогледова халва – състав, ползи и рискове за здравето
- Чийзкейк с халва и орехи
- Медена халва с брашно от просо
- Домашна халва с кондензирано мляко
- Бисквитки с халва и сусам
- Халва от грис с бадеми
- Брауни с халва
Коментари към Домашна халва в шоколад