Домашна халва в шоколад
Необходими продукти:
- 2,5 чаени чаши слънчогледови семена (обелени)
- 1 1/4 чаена чаша брашно и същото количество захар
- 2-3 капки ванилов екстракт или пакетче ванилова захар
- 1/4 чаена чаша преварена вода
- 3-4 супени лъжици олио
- течен шоколад
Начин на приготвяне:
Изпечете семената в сух тиган. Същото направете и с брашното, след което смесете двете съставки и ги смелете в блендер.
Прехвърлете в огнеупорен съд, прибавете захарта, ваниловия аромат, който сте избрали, налейте водата и растителната мазнина.
Поставете върху котлона и изчакайте сместа да кипне. Когато това стане, свалете от огъня и разпределете във формички, като е добре те да бъдат силиконови.
Две-три минути по-късно приберете в хладилника и оставете десертът да престои на студено четвърт час.
Готовата халва потопете в течен шоколад.
Да ви е сладко!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: vseoshokolade.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Бонбони и дребни сладки
- Слънчогледова халва – състав, ползи и рискове за здравето
- Морковена халва по индийска рецепта
- Рецепти за домашна сусамова халва
- Халва от грис със стафиди и орехи
- Тахан халва
- Домашна халва от амарантово брашно с орехи
- Морковена халва с прясно мляко, бадеми, стафиди и мед
- Чийзкейк с халва и орехи
- Ябълков сладкиш с халва, канела и какао
- Грис халва със стафиди и бадеми
Коментари към Домашна халва в шоколад