Домашна фино смляна лютеница

Необходими продукти:
- 2 килограма печени червени чушки
- 1 килограм печени патладжани
- 500 грама сварени моркови
- 100 грама захар
- 2 супени лъжици сол
- 500 грама сварени картофи
- 1 килограм доматено пюре
- олио за запръжка
Начин на приготвяне:
Използвайте машинка за мелене на месо и прекарайте сварените чушки, патладжани, моркови и картофи. Сложете зеленчуците в подходящ за варене съд, добавете олио, доматено пюре, захар, сол и разбъркайте до еднородност.
Загрейте сместа на слаб огън. Разбийте я с пасатор до получаването на гладка и фина консистенция и бъркайте непрекъснато, за да не загаря и пръска. Варете в продължение на час, час и половина на слаб огън и охладете.
Разпределете лютеницата в купички, охладете и поднесете на филийка. Останалата смес напълнете в бурканчета и по желание заварете или съхранете в хладилник.
Да ви е вкусно!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: mykitcheninspain.blogspot.es
Още по темата:
ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ
КатегорияРецептиЛюбопитно- Внимание! Лютеница-убиец дебне в килера
- Домашната лютеница може да е опасна заради калайдисаните съдове, в които се приготвя
- Направете си домашна паста за зъби с глина, кокосово масло, морска сол и масло от мента
- За да обелите печените чушки по-лесно, намажете ги със зехтин
- 25 домашни любимци, които са в синхрон с техните стопани
- 19 битови предмета, за които дори не предполагате, че имат срок на годност
- Иванка Баева: Всяка четвърта жена в България е жертва на домашно насилие
- В МБАЛ - Благоевград са приети още трима, натровени от фалшивия алкохол в Якоруда
КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА