Домашна смес за панировка с пармезан и сусам

Необходими продукти:
- 500 грама хляб (бял пшеничен)
- смес от италиански подправки на вкус
- смляна куркума на вкус
- смлян червен пипер на вкус
- настърган пармезан на вкус
- сусамови семена на вкус
Начин на приготвяне:
Нарежете хляба на дребни кубчета, изсипете в тава върху лист пергамент и изпечете до златисто във фурната.
След това смелете с помощта на блендер (трябва да са охладени), докато се получат фини трохи. Към тях прибавете настъргания пармезан, сусамовите семена и подправките.
Разбъркайте съставките, за да се комбинират добре помежду си.
Изсипете готовата ароматна панировка в плътно затварящ се съд, където я съхранявайте.
За framar.bg: Радостина Райчева
Източници: patee.ru; finecooking.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Сосове, сиропи, глазури и подправки
- Други сосове и подправки
- Панирани пилешки хапки с паста Патафри
- Бирена панировка за кашкавал и сирена
- Пилешки хапки в чеснова панировка
- Панирана кладница в масло
- Панирано пилешко филе на фурна
- Филе от риба в хрупкава панировка с бира
- Панирани кашкавалени хапки на фурна
- Домати в кашкавалена панировка
- Панирани пилешки дробчета с корнфлейкс
- Пържени калмари в хрупкава панировка от ядки
Коментари към Домашна смес за панировка с пармезан и сусам