Домашна орехова торта с маслен какаов крем

Необходими продукти
За блатовете:
16 белтъка
3 чаени чаши захар
щипка сол
3 чаени чаши орехи (или лешници)
8 супени лъжици царевично нишесте
За крема:
16 жълтъка
2 чаени чаши прясно мляко
2 чаени чаши захар
500 грама масло
4 супени лъжици какао на прах
Начин на приготвяне:
Разделете старателно яйцата на белтъци и жълтъци. Съда с белтъците покрийте с найлоново фолио и оставете на топло място за 24 часа. Покрийте по същия начин и купата с жълтъците, но нея приберете в хладилника.
На следващия ден разбийте белтъците с щипка сол до получаването на твърда пяна.
Без да спирате процеса, прибавете захарта и разбивайте продължително до състояние "твърди върхове".
Смелете орехите и ги смесете с нишестето, след което започнете да прибавяте на части към белтъците. Разбърквайте старателно след всяка добавена порция, като движенията трябва да са отдолу нагоре, за да не спаднат белтъците.
Застелете дъното на тава с хартия за печене и изсипете в нея ореховата смес, заравнете.
Изпечете два блата във фурната при 150 градуса в продължение на 10 минути, след което намалете градусите до 100 и оставете за 3 часа, за да се изсушат. Следва още час в гореща фурна за пълно изсъхване.
Направете крема. Разбийте жълтъците със захарта. Налейте млякото постепенно, като разбърквате. Поставете крема на котлона и бъркайте непрекъснато, докато заври. След това свалете от огъня, бъркайте в продължение на 2 - 3 минути и оставете да се охлади до стайна температура.
Когато това стане, разбийте маслото (то също трябва да бъде със стайна температура) и постепенно към него прибавете млечно-яйчената комбинация. Разбийте до получаването на еднородна гладка консистенция.
Разделете крема на две части. В едната добавете какаото и разбийте с миксера до еднородност.
Намажете единия блат с белия крем, сложете втория блат и върху него нанесете шоколадов слой.
Украсете тортата по ваш избор и поднесете.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЪЧЕН МИКСЕР С КУПА CREMA 2
Безплатна доставка за България!РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Ето защо не трябва да режете тортата на триъгълници
- Крем за сладкиши от крема сирене и сметана
- Овесена торта без брашно, яйца и масло
- Торта от вафлени кори с кондензирано мляко и орехи
- Маслен крем за торти и сладкиши
- Торта от вафлени кори с крем от бял шоколад и кокос
- Белтъчен крем с карамел и кафе (за торти и сладкиши)
- Торта Червено кадифе с крем от извара
- Шоколадов сладкиш с прясно мляко и заквасена сметана
- Белтъчен крем за торти и сладкиши
Коментари към Домашна орехова торта с маслен какаов крем