Домашна вита баница със сирене и мед
Необходими продукти:
за корите:
- 700-800 грама брашно
- 500 милилитра вода
- 1 чаена лъжичка сол
- 2 чаени лъжички оцет
за плънката:
- 4 яйца
- 300 грама кисело мляко
- 200 грама натрошено сирене
- 60 грама разтопено масло
- 1-2 супени лъжици прясно мляко
- олио 3-4 супени лъжици
Начин на приготвяне:
Пресейте брашното няколко пъти в купа, добавете водата, солта, оцета и замесете меко тесто. Оставете да отпочине 20 минути и го разделете на части. Разбийте яйцата, заедно с киселото мляко, прибавете сиренето и разбъркайте. Разточете, намазнете корите с олио и сложете в краищата им от плънката. Завийте, подредете в намаслена кръгла тава всички рула. Смесете маслото и прясното мляко, с помощта на силиконова четка глазирайте баницата и изпечете в загрята на 190 градуса фурна за 35-40 минути. След готовност напръскайте със студена вода и завийте баницата с кърпа. Сервирайте я топла, гарнирана с течен мед.

Да ви е сладко!
Източник: tarasmulticulturaltable.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Баници
- Солени бутерки с шунка, кашкавал и спанак
- Бутер банички с шунка и кашкавал
- Пурички от кори за баница със спанак, сьомга и фета
- Банички с шунка, кашкавал и маслини
- Банички със сирене
- Рецепти за дърпана баница със сирене
- Банички от лаваш с кашкавал и магданоз
- 10 интересни начина за оформяне на любимите ви тестени изделия
- Бутер баница с кайма
- Руло от лаваш с картофено пюре и кайма
Коментари към Домашна вита баница със сирене и мед