Начало Хранене Рецепти Сосове, глазури, сиропи и подправки Други сосове и подправки Домашен чесън на прах

Домашен чесън на прах

Домашен чесън на прах - изображение

Домашният чесън на прах е свеж, ароматен и учудващо лесен за приготвяне. Независимо дали сами произвеждате чесъна или го купувате от пазара, това е чудесен начин да го съхраните и по-късно да го добавяте в различни ястия.

Необходими продукти:

  • чесън

Начин на приготвяне:

Обелете и нарежете скилидките чесън на тънки филийки. Поставете ги в дехидратор или ги подредете в тава и ги сушете във фурната на 75 градуса.

Проверете дали е достатъчно сух, като го стриете между пръстите си, ако лесно се раздробява, значи е готов.

След като сте изсушили чесъна го оставете да се охлади, след което го смелете в хаванче, робот или с кафемашина толкова фино, колкото желаете.

Съхранявайте готовия чесън на прах в херметически затворен съд, като го поставите на хладно сухо място.

Разклащайте буркана ежедневно през първата седмица, това ще гарантира, че останалата влага се разпределя равномерно и по този начин ще предотвратите появата на мухъл.

Когато е изсушен правилно, чесънът на прах може да има срок на годност няколко години, особено ако го замразите или го сложите във вакуумна опаковка.

И все пак е добре всяка година да правите нова подправка, за да сте сигурни, че ще придадете най-добрият аромат на ястията си.

За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: thespruceeats.com
Снимка: khabarfoori.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛюбопитноРецептиИсторияХранене при...Храни и ястияЗдравни съветиСнимкиДиетиЛайфстайлАлт. медицинаБотаника