Домашен кашкавал с извара и масло

Необходими продукти:
700 грама извара (маслеността може да бъде всякаква)
0,500 литра прясно мляко (за предпочитане е високомаслено)
0,5 чаена лъжица сол
0,5 чаена лъжица сода
30 грама масло
Начин на приготвяне:
Налейте млякото в подходяща тенджера, поставете на котлона и когато се стопли, добавете към него изварата. Разбъркайте много добре с тел за разбиване на яйца, изчакайте сместа да заври и варете на тих огън в продължение на 5 - 10 минути. Млякото ще стане прозрачно. След това минете през сито получената комбинация или използвайте марля за целта, нека течността се отцеди и върнете изварата в тенджерата. Тогава сложете солта, содата, маслото и сложете на котлона за 10 минути, разбърквайки. Бучките трябва да се разбият напълно и масата да стане еднородна. Прехвърлете я върху предварително подготвено найлоново фолио, придайте желаната форма (руло, питка или друго), увийте с фолиото и оставете да изстине. Това е всичко.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Студени предястия
- Тиквички на фурна с домати и картофи
- Лаваш с плънка от шунка и кашкавал
- Бирена панировка за кашкавал и сирена
- Панирани кашкавалени хапки на фурна
- Печени тиквички с кашкавал и чесън
- Предястие от кашкавал с рулца от раци и чесън
- Ветрило от тиквички с кашкавал, масло и колбас
- Пълнени патладжани с кайма, домати и кашкавал
- Рулца от раци в кашкавалена панировка с чесън
- Многослойни питки с картофено пюре, заквасена сметана и кашкавал
Коментари към Домашен кашкавал с извара и масло