Доматена супа със сирена и чесън в хлебна купа
Необходими продукти:
800 грама пюрирани домати от консерва
1 чаена чаша бульон по избор или вода
1 кубче разтворим бульон
75 грама нарязан на ситно червен лук
5 скилидки чесън
1 супена лъжица зехтин
1 чаена лъжица захар
2 супени лъжици нарязани на тънко листа босилек
60 грама настъргана моцарела
2 парчета гуада или друго твърдо сирене
1 супена лъжица настърган пармезан
сол и смлян черен пипер на вкус
2 питки за купите
зехтин за намазване
босилек за украса
Начин на приготвяне:
Отрежете повърхността на питките, издълбайте вътрешността им, за да се получат купи от корите. Намажете ги със зехтин и поставете във фурната за 3 минути. Оставете да се охлаждат.
Сгорещете зехтина в средна по размер тенджера, в него изпържете лука и чесъна, докато се образува златист оттенък (около 2 - 3 минути). Прибавете доматите, течния и сухия бульон, захарта, черен пипер и нека всичко се вари в продължение на 3 минути. Подсолете на вкус. След това сложете босилека, моцарелата и разбъркайте. Минута по-късно свалете тенджерата от котлона.
Разпределете супата в подготвените хлебни купи, във всяка от тях сложете по парче гуада и по половин лъжичка настърган пармезан.
Сложете за кратко купите със супата във фурната, за да се разтопят сирената.
Украсете с босилек и поднесете веднага.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Супи
- Зеленчукови супи
- Доматена супа с равиоли и зеленчуци
- Супа от нахут и домати
- Италианска доматена супа с паста
- Доматена супа с тортелини и спанак
- Крем супа от печени чесън и домати с препечен хляб и сирена
- Доматена крем супа с консервиран нахут и чесън
- Доматена крем супа с печени зеленчуци
- Доматена супа с лук и кашкавал в хлебна купа (на фурна)
- Доматена супа с ориз
- Доматена крем супа с чесън и босилек
Коментари към Доматена супа със сирена и чесън в хлебна купа