Дип от зелени маслини с лимон и риган

Необходими продукти:
- 1 консерва зелени маслини (без костилки и без течността)
- 1 супена лъжица кора от лимон (настъргана)
- 2 супени лъжици сок от лимон
- 1 чаена лъжица суха майорана/риган или босилек
- 5 супени лъжици зехтин
- пресен бял хляб за поднасяне
Начин на приготвяне:
Изсипете почистените от костилките зелени маслини (без течността) в съда на блендер. Добавете лимоновите кора и сок, сложете сух риган (може да заместите с босилек), налейте 5 супени лъжици зехтин и разбийте всички съставки до пастообразно състояние.
Готовия дип поднесете с пресен бял хляб.
Да ви е вкусно!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: pics.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ФЛОРАДИКС ВИТАМИН B КОМПЛЕКС сироп 250 мл
БИОНДА БОЯ ЗА КОСА PROFESSIONAL DOUBLE 8.3 ЗЛАТИСТО РУС
ДЖО ЕНД ДЖО КАПКИ НА ДР. БАХ КОМПЛЕКТ СТРАХОВЕ И ФОБИИ
БОГАТИНА ОЗОНИРАНО МАСЛИНОВО МАСЛО EXTRA VIRGIN 20 мл
МЕА НАТУРА КРЕМ ЗА РЪЦЕ С ОРГАНИЧЕН ЗЕХТИН 100 мл
ЛЮКСЕОЛ БАЛСАМ ЗА КОСА ПРИ КОСОПАД 200 мл
ПРОМОРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Сосове, сиропи, глазури и подправки
- Други сосове и подправки
- Костилките от маслини прочистват червата
- Маслини – състав, здравни ползи и противопоказания
- Екстракт от маслинови листа – ползи и странични ефекти
- Маслина (европейска)
- Консумирайте зелени маслини поради 5 причини
- Салата от маслини и лук
- Домашни брускети с маслинова паста и чесън
- Лятна салата с тиквички, маслини, домати и сирене
- Зехтин - естествен продукт за здраве и красота
- Мариновано козе сирене с маслини, сушени домати, чесън и билки
Коментари към Дип от зелени маслини с лимон и риган