Дип от зелени маслини с лимон и риган

Необходими продукти:
- 1 консерва зелени маслини (без костилки и без течността)
- 1 супена лъжица кора от лимон (настъргана)
- 2 супени лъжици сок от лимон
- 1 чаена лъжица суха майорана/риган или босилек
- 5 супени лъжици зехтин
- пресен бял хляб за поднасяне
Начин на приготвяне:
Изсипете почистените от костилките зелени маслини (без течността) в съда на блендер. Добавете лимоновите кора и сок, сложете сух риган (може да заместите с босилек), налейте 5 супени лъжици зехтин и разбийте всички съставки до пастообразно състояние.
Готовия дип поднесете с пресен бял хляб.
Да ви е вкусно!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: pics.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БИОНДА БОЯ ЗА КОСА PROFESSIONAL DOUBLE 2 СИНЬО-ЧЕРЕН
АРИХОЛ ДЖЪМП таблетки * 60
АКТИВ ОЗОН КРЕМ ЗА ТЯЛО 250 мл
НУРС ДЕТОКС ЛИМОН, ЧЕСЪН И МАГДАНОЗ капсули * 60
СОУ СИМПЪЛ SHINY НАТУРАЛЕН СЕРУМ ЗА ПОДХРАНВАНЕ И РАСТЕЖ НА КОСАТА 100 мл
МАСЛО ОТ РИГАН ОРГАНИК 30 мг 30 мл НАТУРАЛ ФАКТОРС
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Сосове, сиропи, глазури и подправки
- Други сосове и подправки
- Костилките от маслини прочистват червата
- Маслини – състав, здравни ползи и противопоказания
- Екстракт от маслинови листа – ползи и странични ефекти
- Маслина (европейска)
- Салата от маслини и лук
- Хапки от маслини в тесто
- Домашни брускети с маслинова паста и чесън
- Салата от маслини, сирене и чушки
- Консумирайте зелени маслини поради 5 причини
- Ориз с нахут и маслини
Коментари към Дип от зелени маслини с лимон и риган