Дип от зелени маслини с лимон и риган
Необходими продукти:
- 1 консерва зелени маслини (без костилки и без течността)
- 1 супена лъжица кора от лимон (настъргана)
- 2 супени лъжици сок от лимон
- 1 чаена лъжица суха майорана/риган или босилек
- 5 супени лъжици зехтин
- пресен бял хляб за поднасяне
Начин на приготвяне:
Изсипете почистените от костилките зелени маслини (без течността) в съда на блендер. Добавете лимоновите кора и сок, сложете сух риган (може да заместите с босилек), налейте 5 супени лъжици зехтин и разбийте всички съставки до пастообразно състояние.
Готовия дип поднесете с пресен бял хляб.
Да ви е вкусно!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: pics.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БИОНДА БОЯ ЗА КОСА PROFESSIONAL DOUBLE 6.66 РУБИН
ПРОМОДЖО ЕНД ДЖО КАПКИ НА ДР. БАХ КОМПЛЕКТ ПАНИЧЕСКА АТАКА
БОДИ БЮТИ УСПОКОЯВАЩ И ВЪЗСТАНОВЯВАЩ БАЛСАМ СЛЕД СЛЪНЦЕ 150 мл
МЕА НАТУРА КРЕМ ЗА РЪЦЕ С ОРГАНИЧЕН ЗЕХТИН 100 мл
ВЕГАВЕРО АСТАКСАНТИН капсули 4 мг * 60
РЕВИВ РЕГЕНЕРИРАЩ КРЕМ ОТ ОХЛЮВИ 40 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Сосове, сиропи, глазури и подправки
- Други сосове и подправки
- Костилките от маслини прочистват червата
- Екстракт от маслинови листа – ползи и странични ефекти
- Маслини – състав, здравни ползи и противопоказания
- Салата от маслини и лук
- Консумирайте зелени маслини поради 5 причини
- Маслина (европейска)
- Домашни брускети с маслинова паста и чесън
- Пастет от маслини със сварени яйца
- Салата от маруля с рукола и маслини
- Сушени маслини с подправки
Коментари към Дип от зелени маслини с лимон и риган