Начало Хранене Рецепти Десерти Бонбони и дребни сладки Джинджифилови бонбони с ром

Джинджифилови бонбони с ром

Джинджифилови бонбони с ром - изображение

Необходими продукти:

  • 1 чаена чаша шоколадови капчици
  • 3 супени лъжици царевичен сироп
  • 1/2 чаена чаша ром
  • 2 1/2 чаена чаша джинджифилови бисквити (смлени)
  • 1 чаена чаша пудра захар (+ още за овалване, ако има нужда)
  • 1 чаена чаша ядки по избор, смлени (орехи, бадеми, лешници)
  • 1 супена лъжица канела
  • 1 чаена лъжица джинджифил на прах
  • 1/2 чаена лъжица сол
  • 2 чаени лъжици екстракт от ванилия

Начин на приготвяне:

Разтопете шоколадовите капки в микровълнова фурна или на водна пара.

Към разтопения шоколад добавете царевичния сироп и рома.

Смелете бисквитите и ги смесете с половин чаена чаша пудра захар, натрошените ядки, канелата, джинджифила, солта и ванилията. Смесете ги с шоколада и полученото тесто увийте във фолио и сложете в хладилник за 1 час, за да стегне.

Останалата пудра захар сложете в купичка.

Оформете малки сладки, които оваляйте в захарта (по желание може да ги оваляте в кокос).

Съхранявайте готовите сладки в плътно затворен съд в хладилника за 2-3 седмици.

В повечето случаи джинджифиловите сладки стават по-вкусни, колкото по-дълго време престояват.

За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: thespruceeats.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЗдравни съветиРецептиЛайфстайлХранене при...ИсторияСнимкиАлт. медицинаЛюбопитноДиетиБотаникаЛечения