Джинджифилови бонбони с ром

Необходими продукти:
- 1 чаена чаша шоколадови капчици
- 3 супени лъжици царевичен сироп
- 1/2 чаена чаша ром
- 2 1/2 чаена чаша джинджифилови бисквити (смлени)
- 1 чаена чаша пудра захар (+ още за овалване, ако има нужда)
- 1 чаена чаша ядки по избор, смлени (орехи, бадеми, лешници)
- 1 супена лъжица канела
- 1 чаена лъжица джинджифил на прах
- 1/2 чаена лъжица сол
- 2 чаени лъжици екстракт от ванилия
Начин на приготвяне:
Разтопете шоколадовите капки в микровълнова фурна или на водна пара.
Към разтопения шоколад добавете царевичния сироп и рома.
Смелете бисквитите и ги смесете с половин чаена чаша пудра захар, натрошените ядки, канелата, джинджифила, солта и ванилията. Смесете ги с шоколада и полученото тесто увийте във фолио и сложете в хладилник за 1 час, за да стегне.
Останалата пудра захар сложете в купичка.
Оформете малки сладки, които оваляйте в захарта (по желание може да ги оваляте в кокос).
Съхранявайте готовите сладки в плътно затворен съд в хладилника за 2-3 седмици.
В повечето случаи джинджифиловите сладки стават по-вкусни, колкото по-дълго време престояват.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: thespruceeats.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ДРОСЕРИН КРЕМ 50 мл ENERGY GROUP
ЧАЙ СЛИМ БЕЪР ДЕТОКСИКИРАЩ ЧАЙ 160 г
МИЛВА ШАМПОАН С ДЖИНДЖИФИЛ ПРОТИВ ПЪРХОТ 200 мл
РЕНЕ ФЮРТЕРЕР НЕОПЮР БАЛАНСИРАЩ ШАМПОАН ПРОТИВ МАЗЕН ПЪРХОТ 150 мл
ЛИДИЯ ФАРМА ТИНКТУРА БЯЛ ДРОБ 100 мл
АРТЕМИС БИО КОЛЕДЕН ЧАЙ филтър * 20
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Бонбони и дребни сладки
- Кои добавки са ефективни при артрит?
- Полезни свойства и приложения на джинджифила
- При какви проблеми помага джинджифилът?
- Как да изгорим мазнините с канела и джинджифил
- Маринован джинджифил с репичка и оризов оцет
- Ароматен оцет с подправки и джинджифил
- Билки и натурални продукти за облекчаване синдрома на карпалния тунел
- Желе от джинджифил с пектин
- Фреш от ябълки, моркови и джинджифил
- Пай с праскови, джинджифил и канела
Коментари към Джинджифилови бонбони с ром