Десерт-торта от кускус с извара, мед и канела
Необходими продукти:
- 250 грама кускус
- 550 грама извара
- 2-3 супени лъжици мед
- 1 голямо яйце
- 150 грама краве масло с ниска масленост плюс малко за намазване на формата
- 150 грама мед
- 50 грама бадемови листенца
- смляна канела
- сол
Начин на приготвяне:
Залейте кускуса с вряща вода и оставете за 30 минути.
Изварата прокарайте два пъти през сито, след което прибавете 2-3 супени лъжици мед (зависи от това колко е суха изварата).
Разбийте яйцето с щипка сол.
Отцедете течността от кускуса и го смесете с яйцето и маслото.
Половината от комбинацията разпределете в подмазана тавичка с диаметър 20-22 сантиметра.
Върху този слой направете един и от изварата и след това трети от останалия кускус.
Заравнете добре повърхността и изпечете десерта за 15-18 минути на 200 градуса.
В тенджера с дебело дъно смесете останалия мед със 100-150 милилитра вода и сварете сироп (на слаб огън) за 4-5 минути. Добавете канела.
Когато свалите от котлона, изчакайте сладостта да се охлади и с нея полейте десерта. Поръсете с печени бадемови листенца и поднесете след около час.
Да ви е сладко!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: gastronom.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БЕЛУГА ДЪРВЕНА ТОРТА 70587
БИГДЖИГС ДЪРВЕНА ШОКОЛАДОВА ТОРТА BJ627
МЕЛИСА ЕНД ДЪГ ДЕТСКА ДЪРВЕНА ТОРТА 14069
ИСО ДЕТСКА ДЪРВЕНА ТОРТА ЗА РЯЗАНЕ KRU11223
ЗОЯ БИО ЧЕРВЕНИ БОРОВИНКИ прах 125 г
ИСО ДЕТСКА ИГРАЧКА ТОРТА ЗА РОЖДЕН ДЕН KRU22382
НовРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Торта от вафлени кори с кондензирано мляко и орехи
- Овесена торта без брашно, яйца и масло
- Торта Червено кадифе с крем от извара
- Как да си направим оригинална декорация за торта с шоколад
- Маслен крем за торти и сладкиши
- Крем за сладкиши от крема сирене и сметана
- Уникални торти за специални празници
- Торта от вафлени кори с крем от бял шоколад и кокос
- Шоколадов сладкиш с прясно мляко и заквасена сметана
- Пандишпанова торта с маскарпоне, шоколад и кафе
Коментари към Десерт-торта от кускус с извара, мед и канела