Начало Хранене Рецепти Десерти Кейкове и торти Десерт-торта от кускус с извара, мед и канела

Десерт-торта от кускус с извара, мед и канела

Десерт-торта от кускус с извара, мед и канела - изображение

Необходими продукти:

  • 250 грама кускус
  • 550 грама извара
  • 2-3 супени лъжици мед
  • 1 голямо яйце
  • 150 грама краве масло с ниска масленост плюс малко за намазване на формата
  • 150 грама мед
  • 50 грама бадемови листенца
  • смляна канела
  • сол

 

Начин на приготвяне:

Залейте кускуса с вряща вода и оставете за 30 минути.

Изварата прокарайте два пъти през сито, след което прибавете 2-3 супени лъжици мед (зависи от това колко е суха изварата).

Разбийте яйцето с щипка сол.

Отцедете течността от кускуса и го смесете с яйцето и маслото.

Половината от комбинацията разпределете в подмазана тавичка с диаметър 20-22 сантиметра.

Върху този слой направете един и от изварата и след това трети от останалия кускус.

Заравнете добре повърхността и изпечете десерта за 15-18 минути на 200 градуса.

В тенджера с дебело дъно смесете останалия мед със 100-150 милилитра вода и сварете сироп (на слаб огън) за 4-5 минути. Добавете канела.

Когато свалите от котлона, изчакайте сладостта да се охлади и с нея полейте десерта. Поръсете с печени бадемови листенца и поднесете след около час.

Да ви е сладко!


За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: gastronom.ru

Още по темата:

0.0, 0 гласа

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиНовиниХрани и ястияЗдравни съветиАлт. медицинаЛюбопитноСнимкиДиети