Десерт с орехи, кашу и куркума (без печене)
Начин на приготвяне:
- 1 чаена чаша фурми без костилка
- вода за накисване
- 3 супени лъжици втечнено кокосово масло
- 1/2 чаена чаша орехи (може и пекан)
- 2 чаени чаши сурово индийско кашу
- 2 супени лъжици кленов сироп
- 1/2 чаена лъжица куркума
- 1 чаена лъжица настъргана лимонова кора
- 1 супена лъжица сок от лимон
Начин на приготвяне:
Накиснете фурмите във вода за 3 часа, за да омекнат, след което ги блендирайте с орехите и 2 супени лъжици от кокосовото масло.
Застелете с пергаментова хартия тава с отделящи се стени. Диаметърът на формата трябва да е около 16 сантиметра. Притиснете сместа по дъното, за да се получи блат. Приберете в хладилник за 2 часа, докато стегне.
Кашуто, кленовия сироп, куркумата и останалото масло, лимоновите кора и сок също блендирайте, докато се получи гъсто пюре. Ако не успявате да блендирате, прибавете съвсем малко кокосово масло.
Изсипете върху блата и загладете. Приберете десерта в хладилник за 3 часа, докато стегне кремообразният слой.
Украсете с горски плодове, ядки, резени лайм или друго по ваш избор.
sodelicious.recipes
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Десерти от плодове
- Пържени банани в карамел със сладолед
- Тиква в масло с ябълки, сушени плодове и орехи
- Тиквен пудинг с ябълки, сушени плодове и канела
- Сладък салам от сушени плодове, ядки и семена
- Плодово пюре с ядки
- Запечен грис с пресни плодове
- Направете си здравословен сладолед от мляко, банан и праскови
- Плодови барчета с конфитюр
- Десерт от круши с шоколадов сос
- Веган плодово смути в купа
Коментари към Десерт с орехи, кашу и куркума (без печене)