Начало Хранене Рецепти Предястия Топли Гъбен миш-маш с домати и лук

Гъбен миш-маш с домати и лук

Гъбен миш-маш с домати и лук - изображение

Необходими продукти:

  • 300 грама печурки
  • 40 грама масло
  • 40 грама лук (1 малка глава)
  • 30 грама брашно
  • 400 грама домати
  • 15 грама магданоз
  • черен пипер
  • сол

 

Начин на приготвяне:

Гъбите измийте и нарежете на парчета.

гъби

гъби

Лука обелете, нарежете го едро.

лук

лук

Доматите залейте с вряща вода и след 5 минути обелете ципите им, а месестата част нарежете на кубчета.

домат

домат

Маслото разтопете в тиган, когато се нагорещи достатъчно, в него изсипете гъбите и ги пържете около 10 минути.

гъби

Добавете лука и нека сместа остане върху котлона, докато кромидът придобие златист цвят.

Тогава сложете брашното и разбъркайте всичко.

брашно

гъби

Две-три минути по-късно прибавете доматите, отново разбъркайте и нека продуктите се задушават на слаб огън, като бъркате, за не загорят.

домат

Щом сосът се сгъсти колкото желаете, свалете ястието от котлона, подправете със сол и черен пипер, поръсете с магданоз и поднесете топло.

гъбен миш-маш

Добър апетит!

Източник: foreverculinary.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияСнимкиНовиниЛюбопитноСъставкиЛайфстайлБотаникаПроизводителиЗдравни съветиАлтернативна медицинаКлинични пътекиИсторияДиети