Гъбен миш-маш с домати и лук
Необходими продукти:
- 300 грама печурки
- 40 грама масло
- 40 грама лук (1 малка глава)
- 30 грама брашно
- 400 грама домати
- 15 грама магданоз
- черен пипер
- сол
Начин на приготвяне:
Гъбите измийте и нарежете на парчета.


Лука обелете, нарежете го едро.


Доматите залейте с вряща вода и след 5 минути обелете ципите им, а месестата част нарежете на кубчета.


Маслото разтопете в тиган, когато се нагорещи достатъчно, в него изсипете гъбите и ги пържете около 10 минути.

Добавете лука и нека сместа остане върху котлона, докато кромидът придобие златист цвят.
Тогава сложете брашното и разбъркайте всичко.


Две-три минути по-късно прибавете доматите, отново разбъркайте и нека продуктите се задушават на слаб огън, като бъркате, за не загорят.

Щом сосът се сгъсти колкото желаете, свалете ястието от котлона, подправете със сол и черен пипер, поръсете с магданоз и поднесете топло.

Добър апетит!
Източник: foreverculinary.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЛЕЧЕБНАТА СИЛА НА ГЪБИТЕ - ЯН ЛЕЛЕЙ ДР. БИОМАСТЕР
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Ливадна виолетка
- Полската сърнела
- Бяла сърнела
- Полска печурка, Червенушка
- Как да съхраняваме печурките - част 1
- Рижика, Обикновена млечница, Истинска млечница, Червена млечница, Риженка, Рижка, Рижейка и Рижийка
- Ливаден пачи крак
- Едра орешарка, Едра миризливка
- Двуспорова печурка
- Виолетка, Боровинка, Синьовица
Коментари към Гъбен миш-маш с домати и лук