Гъбен миш-маш с домати и лук
Необходими продукти:
- 300 грама печурки
- 40 грама масло
- 40 грама лук (1 малка глава)
- 30 грама брашно
- 400 грама домати
- 15 грама магданоз
- черен пипер
- сол
Начин на приготвяне:
Гъбите измийте и нарежете на парчета.
Лука обелете, нарежете го едро.
Доматите залейте с вряща вода и след 5 минути обелете ципите им, а месестата част нарежете на кубчета.
Маслото разтопете в тиган, когато се нагорещи достатъчно, в него изсипете гъбите и ги пържете около 10 минути.
Добавете лука и нека сместа остане върху котлона, докато кромидът придобие златист цвят.
Тогава сложете брашното и разбъркайте всичко.
Две-три минути по-късно прибавете доматите, отново разбъркайте и нека продуктите се задушават на слаб огън, като бъркате, за не загорят.
Щом сосът се сгъсти колкото желаете, свалете ястието от котлона, подправете със сол и черен пипер, поръсете с магданоз и поднесете топло.
Добър апетит!
Източник: foreverculinary.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Подправки, подходящи за използване при приготвянето на гъби
- Ливадна виолетка
- Рижика, Обикновена млечница, Истинска млечница, Червена млечница, Риженка, Рижка, Рижейка и Рижийка
- Пържени гъби със сметана и лук
- Едра орешарка, Едра миризливка
- Колко време да варим различните видове гъби?
- Свинско с гъби в сметана
- Зимна припънка, Зимненка
- Гъби портобело
- Виолетка, Боровинка, Синьовица
Коментари към Гъбен миш-маш с домати и лук