Гъбена салата с консервирана царевица, лук и кашкавал
Необходими продукти:
- 600 грама пресни печурки
- глава стар лук
- около 100 грама царевични зърна от консерва (може и повече, ако предпочитате)
- 100 грама кашкавал
- 1-2 супени лъжици масло
- майонеза
- сол и пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Измийте гъбите, нарежете ги на кубчета и изпържете в 1-2 лъжици олио за около 10 минути. Подправете и добавете нарязания на кубчета лука, сложете и маслото.
Охладените гъби сложете в плоска чиния и ги полейте с малко майонеза.
Отцедената от течността царевица изсипете върху тях и поръсете с настъргания кашкавал.
Украсете с листенца магданоз и поднесете салатата.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: salatik.com.ua
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Салати
- Зеленчукови салати
- Гъби на фурна с лук и кашкавал
- Печени гъби с мащерка и чесън
- Гъбено песто с орехи и пармезан
- Пресни бели гъби
- Пица с гъби, сирена и чесън
- Печени гъби с пармезан и чесън
- Жулиен в легло от картофи
- Пресни оранжеви манатарки
- Гювечета от ориз с гъби, зеленчуци и чесън
- Чеснови гъби в масло с вино и розмарин
Коментари към Гъбена салата с консервирана царевица, лук и кашкавал