Гъбена крем супа с шунка и чесън
Необходими продукти:
500 грама гъби
1 глава лук
2 картофа
150 грама шунка
2 скилидки чесън
1 литър месен бульон (или пилешки)
1 чаена чаша високомаслена готварска сметана
3 супени лъжици олио
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Обелете картофите и ги разрежете на 4 части. Измийте гъбите под студена вода и също разрежете на равни части. Обелете лука, нарежете го на ситно и изпържете в нагорещено олио до златисто.
Сложете бульона да заври и прибавете в него готовия лук и нарязаните картофи. Нека всичко се вари в продължение на 15 минути. След това изсипете и гъбите, 5 минути по-късно свалете съда от огъня.
Тогава добавете чесъна, шунката и смелете всичко с помощта на блендер.
Щом получите кремообразна консистенция, сложете сметаната в супата, овкусете със сол и черен пипер.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Супи
- Зеленчукови супи
- Гъбена крем-супа със сос бешамел
- Унгарска гъбена супа
- Гъбена супа с топено сирене, картофи и ориз
- Диетична супа от ечемик и гъби
- Гъбена супа с фиде
- Пикантна гъбена супа със сьомга
- Гъбена супа с елда и зеленчуци
- Чеснова гъбена супа с билково масло
- Гъбена супа със зеленчуци и юфка
- Гъбена супа с киноа
Коментари към Гъбена крем супа с шунка и чесън