Гофрети с черен шоколад и кафява захар
Необходими продукти:
- 2 чаени чаши брашно
- 1/2 чаена чаша неподсладено какао
- 1/4 чаена чаша кафява захар
- 2 чаени лъжички бакпулвер
- 1 чаена лъжичка сода за хляб
- 1 чаена лъжичка сол кашер
- 3 големи яйца, с разделени жълтъци от белтъци
- 2 чаени чаши мътеница
- 1/2 чаена чаша зехтин
- 1 чаена лъжичка екстракт от ванилия
- 170 грама черен шоколад, нарязан на ситно
- масло за подмазване
За гарниране:
- течен мед
- разтопено масло
Начин на приготвяне:
- В голяма купа смесете брашното, какаото, кафявата захар, бакпулвера, содата и солта. Разбъркайте.
- Направете кладенче в средата и добавете жълтъците, мътеницата, зехтина и ванилията.
- Леко ги разбийте с вилица и постепенно добавете към сухите съставки.
- В друга купа разбийте белтъците на сняг, докато бъркалките започнат да оформят меки върхове.
- Прибавете ги на два пъти в другата смес и разбъркайте, колкото да се комбинират.
- Добавете шоколадовите парченца и леко разбъркайте, за да се разпределят равномерно в тестото.
- Загрейте гофретника и го подмажете с масло. Опечете гофретите, като съобразите количеството смес с големината на плочите.
- Поднесете ги топли, гарнирани с мед и разтопено масло.
Да ви е сладко!
Снимка: epicurious.com
Коментари към Гофрети с черен шоколад и кафява захар