Горещ шоколад с подправки
Необходими продукти:
350 милилитра прясно мляко
150 милилитра сметана с 20% масленост
канела на вкус
карамфил на вкус
индийско орехче на вкус
малко захар
100 грама черен шоколад (не по-малко от 70%)
Начин на приготвяне:
Начупете шоколада на парчета и го разтопете на водна баня. Добавете захар, налайте млякото и сметаната, сложете подправките и сложете сместа да заври на бавен огън, бъркайки непрекъснато, докато шоколадът не се разтопи напълно. Свалете от котлона и налейте в чаши.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
НАТУРАЛЕН БАЛСАМОВ ОЦЕТ 500 мл ЗЕМЕЛА
МЛЕКОВИТА ПРОТЕИНОВ ШЕЙК ШОКОЛАД 350 г
АРОНИЯ НА ПРАХ ОТ ЕЛЕНСКИЯ БАЛКАН 100 г
ХИМАЛАЙСКА СОЛ НА КРИСТАЛИ ХАЛИТ В ПЛИК 1 кг
БИОХЕРБА КУРКУМА прах 125 г
КУРКУМА НА ПРАХ 300 г ЗДРАВНИЦА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Напитки
- Топли напитки
- Подправки, подходящи за използване при приготвянето на гъби
- Черен шоколад - изкушение или лекарство
- Десерт от бисквити в шоколад с крем от маскарпоне и ликьор
- Усукана сладка питка с течен шоколад
- Черният шоколад понижава кръвното налягане
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Карамфилово дърво, Карамфил подправка
- Хората, болни от рак, трябва да избягват шоколада
- Лесен шоколадов кекс с масло
- Калоферче
Коментари към Горещ шоколад с подправки