Горещ шоколад с подправки

Необходими продукти:
350 милилитра прясно мляко
150 милилитра сметана с 20% масленост
канела на вкус
карамфил на вкус
индийско орехче на вкус
малко захар
100 грама черен шоколад (не по-малко от 70%)
Начин на приготвяне:
Начупете шоколада на парчета и го разтопете на водна баня. Добавете захар, налайте млякото и сметаната, сложете подправките и сложете сместа да заври на бавен огън, бъркайки непрекъснато, докато шоколадът не се разтопи напълно. Свалете от котлона и налейте в чаши.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
МЛЕКОВИТА ПРОТЕИНОВ ШЕЙК ШОКОЛАД 350 г
КАНЕЛА ПРЪЧИЦИ * 3 МЕРКУРИЙ
БИОХЕРБА КАНЕЛА КАСИЯ прах 35 г
АРОМАНДИСЕ ХИЛДЕГАРДЕ АРОМАТНА МОРСКА СОЛ С ПОДПРАВКИ 100 г
ЦЕЙЛОНСКА КАНЕЛА НА ПРАХ 200 г ЗДРАВНИЦА
БИОХЕРБА КАНЕЛА ЦЕЙЛОНСКА прах 35 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Напитки
- Топли напитки
- Киселица, Дива ябълка
- Калоферче
- Черен шоколад - изкушение или лекарство
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Студено мляко с шоколад
- Лесен шоколадов кекс с масло
- Лечебен ефект на алкохолните напитки
- Карамфилово дърво, Карамфил подправка
- Ограничаване на консумацията на шоколад
- Посевна челебитка, Черен кимион
Коментари към Горещ шоколад с подправки