Горещ шоколад с мед и канела
Необходими продукти:
500 милилитра прясно мляко
100 грама черен шоколад
4 супени лъжици мед
1 пръчка канела
1/2 чаена лъжица ванилова есенция
бита сметана или бонбони маршмелоу за украса
Начин на приготвяне:
В подходящ съд смесете прясното мляко с меда, захарта, ваниловата есенция и добавете пръчката канела. Поставете на бавен огън. Щом комбинацията се затопли, добавете настъргания шоколад. Когато той се разтопи, извадете канелата, изчакайте течността да заври и свалете от котлона.
Разпределете напитката в подходящи чаши и украсете с бита сметана, бонбони маршмелоу, може да поръсите със смляна канела.
Добър апетит!
Снимка: povarixa.ru
Коментари към Горещ шоколад с мед и канела