Горещ шоколад с мед и канела

Необходими продукти:
500 милилитра прясно мляко
100 грама черен шоколад
4 супени лъжици мед
1 пръчка канела
1/2 чаена лъжица ванилова есенция
бита сметана или бонбони маршмелоу за украса
Начин на приготвяне:
В подходящ съд смесете прясното мляко с меда, захарта, ваниловата есенция и добавете пръчката канела. Поставете на бавен огън. Щом комбинацията се затопли, добавете настъргания шоколад. Когато той се разтопи, извадете канелата, изчакайте течността да заври и свалете от котлона.
Разпределете напитката в подходящи чаши и украсете с бита сметана, бонбони маршмелоу, може да поръсите със смляна канела.
Добър апетит!
Снимка: povarixa.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЦИКОРИЯ С ЦЕЙЛОНСКА КАНЕЛА прах 100 г ЗДРАВНИЦА
МАТИСЪН БИО ЛАТЕ С МАТЧА, ДЖИНДЖИФИЛ И ЦЕЙЛОНСКА КАНЕЛА 140 г
АРОМАНДИСЕ ЗЛАТНО ЛАТЕ С КУРКУМА И ВАНИЛИЯ разтворима напитка на прах 60 г
МАТИСЪН ЛАТЕ С КАКАО, МАКА, ЛУКУМА И ЦЕЙЛОНСКА КАНЕЛА БИО прах 160 г
НовБИО ИНСТАНТНО ЛАТЕ С ЦИКОРИЯ, БИЛКИ И ПОДПРАВКИ 200 г DARY NATURY
НовБОНОМЕЛИ РАЗТВОРИМА НАПИТКА С ЛАЙКА, МЕД И ПОРТОКАЛ саше * 16
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Напитки
- Топли напитки
- Лечение при ангина (остър тонзилит)
- Манука
- Еликсир от мед и орехи – народната рецепта
- Компрес с мед срещу кашлица при деца
- Апитерапия - лечебната сила на меда
- Домашно лечение на синузит с чесън и мед
- Канелено дърво, Канела
- Как да изгорим мазнините с канела и джинджифил
- Студено мляко с шоколад
- Отслабване с мед и канела
Коментари към Горещ шоколад с мед и канела