Горещ шоколад с мед и канела

Необходими продукти:
500 милилитра прясно мляко
100 грама черен шоколад
4 супени лъжици мед
1 пръчка канела
1/2 чаена лъжица ванилова есенция
бита сметана или бонбони маршмелоу за украса
Начин на приготвяне:
В подходящ съд смесете прясното мляко с меда, захарта, ваниловата есенция и добавете пръчката канела. Поставете на бавен огън. Щом комбинацията се затопли, добавете настъргания шоколад. Когато той се разтопи, извадете канелата, изчакайте течността да заври и свалете от котлона.
Разпределете напитката в подходящи чаши и украсете с бита сметана, бонбони маршмелоу, може да поръсите със смляна канела.
Добър апетит!
Снимка: povarixa.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЦИКОРИЯ С ЦЕЙЛОНСКА КАНЕЛА прах 100 г ЗДРАВНИЦА
МАТИСЪН БИО ЛАТЕ С МАТЧА, ДЖИНДЖИФИЛ И ЦЕЙЛОНСКА КАНЕЛА 140 г
АРОМАНДИСЕ ЗЛАТНО ЛАТЕ С КУРКУМА И ВАНИЛИЯ разтворима напитка на прах 60 г
НовБОНОМЕЛИ РАЗТВОРИМА НАПИТКА С ЛАЙКА, МЕД И ПОРТОКАЛ саше * 16
ЕН - ТИ - ТУС С МЕД И ЛИМОН билкови таблетки за смучене * 20 ЕКОФАРМ
МЕЛЛИГЕЛ ГУАРАНА * 12
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Напитки
- Топли напитки
- Лечение при ангина (остър тонзилит)
- Компрес с мед срещу кашлица при деца
- Домашно лечение на синузит с чесън и мед
- Манука
- Отслабване с мед и канела
- Приемът на големи количества канела намалява ефекта на лекарствата
- Кои са най-вредните напитки за вашето тяло
- Еликсир от мед и орехи – народната рецепта
- Лечебен ефект на алкохолните напитки
- Канелено дърво, Канела
Коментари към Горещ шоколад с мед и канела