Горещ шоколад с мед и канела
Необходими продукти:
500 милилитра прясно мляко
100 грама черен шоколад
4 супени лъжици мед
1 пръчка канела
1/2 чаена лъжица ванилова есенция
бита сметана или бонбони маршмелоу за украса
Начин на приготвяне:
В подходящ съд смесете прясното мляко с меда, захарта, ваниловата есенция и добавете пръчката канела. Поставете на бавен огън. Щом комбинацията се затопли, добавете настъргания шоколад. Когато той се разтопи, извадете канелата, изчакайте течността да заври и свалете от котлона.
Разпределете напитката в подходящи чаши и украсете с бита сметана, бонбони маршмелоу, може да поръсите със смляна канела.
Добър апетит!
Снимка: povarixa.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЦИКОРИЯ С ЦЕЙЛОНСКА КАНЕЛА прах 100 г ЗДРАВНИЦА
МАТИСЪН БИО ЛАТЕ С МАТЧА, ДЖИНДЖИФИЛ И ЦЕЙЛОНСКА КАНЕЛА 140 г MT2092
СПЕЦИАЛНА СЕЛЕКЦИЯ 12 ВИДА ЧАЙ филтър * 180 БЪЛГАРСКА ЧАЕНА КОМПАНИЯ
ФЛУЕНД ЕКСТРИЙМ сироп 150 мл SUN WAVE
ХИМАЛАЯ КОФ СИРОП ЗА СУХА И ВЛАЖНА КАШЛИЦА 120 мл
ВИП ПАУЪР сироп дози 9 мл * 2
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Напитки
- Топли напитки
- Лечение при ангина (остър тонзилит)
- Компрес с мед срещу кашлица при деца
- Домашно лечение на синузит с чесън и мед
- Канелени сладки с мед
- За лечение на хронична кашлица правете компрес с мед, ракия и синап
- Печени дюли с мед, орехи и стафиди
- Как да изгорим мазнините с канела и джинджифил
- Лечебен ефект на алкохолните напитки
- Агаве
- Полезни свойства на канелата
Коментари към Горещ шоколад с мед и канела