Горещ шоколадов пудинг с пудра захар
Необходими продукти:
60 грама масло
100 грама пудра захар
170 грама подсладено кондензирано мляко
4 яйца, разбити с щипка сол
1 чаена лъжица ванилова захар
1 супена лъжица разтворимо кафе
350 грама разтопен черен шоколад
100 грама брашно
пудра захар за поръсване
Начин на приготвяне:
Включете фурната да загрява при 200 градуса, поставете тава в нея.
С помощта на миксер разбийте маслото с пудрата захар до получаването на пухкава маса. Постепенно прибавете кондензираното мляко, без да прекратявате разбиването. Следват яйцата (изсипвайте по малко), ваниловата захар и разтвореното в 1 супена лъжица гореща вода кафе.
Изсипете разтопения шоколад, разбъркайте всичко старателно. Накрая сложете брашното и разбийте с тел за разбиване на яйца до получаването на еднородна консистенция.
Разпределете в подмазани с олио купички или други подходящи формички (като за суфле), подредете ги в загрятата тава и изпечете в продължение на 12-15 минути.
Веднага след като извадите десерта, с помощна на остър нож го отделете от стените на съдовете и обърнете пудинга върху чинии.
Поръсете с пудра захар и поднесете с бита сметана или сладолед.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
МИКС ЗА ПУДИНГ С РОЖКОВ И КОКОС 50 г ЗДРАВНИЦА
МИКС ЗА ПУДИНГ С БУРБОНСКА ВАНИЛИЯ 50 г ЗДРАВНИЦА
МИКС ЗА ПУДИНГ С ЯГОДА И БОРОВИНКА 50 г ЗДРАВНИЦА
МИКС ЗА ПУДИНГ С ТРОПИЧЕСКИ ПЛОДОВЕ 50 г ЗДРАВНИЦА
МУЛТИ ШОКО ЗА ВЪЗРАСТНИ блокчета * 20 НАТУРФАРМА
ЕНДОКА КОНОПЕНО МАСЛО С МЕНТА И ШОКОЛАД 1500 мг CBD 15% капки 10 мл
Безплатна доставка за България!РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Десерт от бисквити в шоколад с крем от маскарпоне и ликьор
- Брауни с орехи
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Шоколадов ганаш - перфектната глазура!
- Черният шоколад понижава кръвното налягане
- Черният шоколад има положителен ефект върху черния дроб
- Ограничаване на консумацията на шоколад
- Усукана сладка питка с течен шоколад
- Шоколадов сладкиш с райски ябълки
- Шоколадови кексчета с ванилов крем маскарпоне
Коментари към Горещ шоколадов пудинг с пудра захар