Гозбите на бабите по света - Четвърта част
Вкусното ни пътешествие продължава, за да видим още апетитни предложения на баби от различни точки на света. В четвъртия тур ще отскочим до Боливия, Кения, Албания, Малта и други старни. Ще вкусим странни гозби, но и ще видим, че на някои места си хапват много подобни на нашите ястия. Но да не губим време, защото вече сме гладни за кулинарни приключения...
Първата спирка в днешната фото селекция е Боливия. Там 71-годишната Julia Enaigua е приготвила зеленчуци с прясна супа от сирене.
Вегетариански тамал е предложението на Laura Ronz Herrera на 81 години от Мексико. Варени зеленчуци и царевична паста, поднесени в палмови листа...
В Мароко ни посрещат с берберски хляб на тиган. Майсторката е на 59 години и се казва Fatma Bahkach.
Normita Sambu Arap е на 65 и е от Кения. Тя е сготвила бяла полента със зеленчуци и козе месо.
Балканско гостоприемство от 52-годишната Neriman Mitrolari от Албания, която е направила Burekoep Domate. Това е нещо като лазаня с млечно-яйчена заливка, а корите са разточени от самата домакиня.
Отиваме в Аржентина, където Susana Vezzetti (62 години) е сервирала Empanada Criolla или пирожки с месна плънка.
Оставаме в Аржентина, за да видим и гозбата на Isolina Perez De Vargas (83 години) - барбекю микс от различни меса. Е, това вече си е по нашенски :)
Бразилия, Maria da Penha Vito Barbosa da Silva на 43 години и Pastel de carne. Ястието е едно най-популярните в страната и представлява пържени банички от бутер тесто с плънка от запържена говежда кайма с домати, маслини, магданоз и лук.
Така приключваме днес - сити и доволни. А вие очаквайте още вкуснотии в следващите части на поредицата Гозбите на бабите по света.
Снимки: gabrielegalimberti.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТИ ОТ РЕСТОРАНТА НА ГОРДЪН РАМЗИ - ГОРДЪН РАМЗИ - ХЕРМЕС
СЕДЕМ НАЧИНА - ДЖЕЙМИ ОЛИВЪР - ХЕРМЕС
ПЕТ СЪСТАВКИ ПО СРЕДИЗЕМНОМОРСКИ - ДЖЕЙМИ ОЛИВЪР - ХЕРМЕС
НовНЕАКТИВНА ХРАНИТЕЛНА МАЯ КЛАСИК 100 гр
КОПРИВА НА ПРАХ 50 г ЗДРАВЕ ЗА ВАС
ДЖИНДЖИФИЛ 200 г ЯЖ ПОЛЕЗНО
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Добре е да знаете ...
- Любопитни факти от кулинарния свят
- Ягодово дърво, Арбутус, Кумарка
- Скоруша
- Кактусова смокиня, Бодлива круша
- Гозбите на бабите по света - Пета част
- Сладък картоф
- Явор, Обикновен явор
- Лапад, Обикновен лапад, Лопуш
- Дафиново дърво, Лаврово дърво
- Домат
- Саждива гъба, Землиста гъба, Саждивка, Есенна гъба
Коментари към Гозбите на бабите по света - Четвърта част