Гозбите на бабите по света - Трета част
Продължаваме със следващата част от поредицата, посветена на бабите и по-конкретно на кулинарните глезотии, които приготвят за любимите си внуци. Фото разказът ни включва ястия от всички точки на света, сред които несъмнено има любопитни и необичайни за нас гозби.
Първо ще хапнем от ястието на 71-годишната филипинка Fernanda De Guia. А то е тамариндова супа с месо и зеленчуци.

После отиваме в Замбия, за да вкусим от печеното прясно пилешко, приготвено от Joyce Muape (на 49 години).

Пилешко ни предлага и младата баба от Алжир Lebgaa Fanana, която е само на 42 години. Тя го е сготвила с кускус и зеленчуци.

Ще опитаме и риба, благодарение на Brigitta Fransson. Тя живее в Швеция и е на 70 години, посреща ни със задушена студена сьомга със зеленчуци.

В Турция пък 76-годишната Ayten Okgu е напълнила патладжани с кайма и зеленчуци.

Канадката Kathy O’??Donovan е на 64 и за своите внуци прави чудно мариновано в бира месо от бизон.

Следващата ни спирка е Аляска. Там с пържола от лос на тиган ни посреща Susann Soresen (на 81 години).

Приключваме днешната обиколка с пиле тажин, поднесено ни в Мароко от 62-годишната Eija Bankach.

Очаквайте още околосветски кулинарни произведения.
Снимки: gabrielegalimberti.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТИ ОТ РЕСТОРАНТА НА ГОРДЪН РАМЗИ - ГОРДЪН РАМЗИ - ХЕРМЕС
СЕДЕМ НАЧИНА - ДЖЕЙМИ ОЛИВЪР - ХЕРМЕС
ПЕТ СЪСТАВКИ ПО СРЕДИЗЕМНОМОРСКИ - ДЖЕЙМИ ОЛИВЪР - ХЕРМЕС
НЕАКТИВНА ХРАНИТЕЛНА МАЯ КЛАСИК 100 гр
ДЖИНДЖИФИЛ 200 г ЯЖ ПОЛЕЗНО
ЯБЪЛКА НА ПРАХ 200 гр. ЗДРАВНИЦА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Добре е да знаете ...
- Любопитни факти от кулинарния свят
- Червенееща сърнела
- Обикновена есенна гъба, Миша гъба
- Саждива гъба, Землиста гъба, Саждивка, Есенна гъба
- Скоруша
- Ягодово дърво, Арбутус, Кумарка
- Явор, Обикновен явор
- Седефена гъба, Снежанка
- Кактусова смокиня, Бодлива круша
- Сива мухоморка, Сурогризка
- Царска печурка
Коментари към Гозбите на бабите по света - Трета част