Гозбите на бабите по света - Пета част
Ето ни и на старта на финалната обиколка, в която ще видим още от гозбите на бабите по света. Минахме през доста места, вкусихме необичайни ястия и срещнахме интересни съчетания на продукти. Днес ще се разходим до Испания, ЮТА, Норвегия и други страни, за да надникнем в кухните на тамошните баби. Каним ви да тръгнете с нас!
Заминаваме за Египет с нескрито любопитство какво ще ни предложат там. Оставаме леко разочаровани, защото 62-годишната Fifi Makhmer е направила Kuoshry, което не е нещо необичайно за нас, защото основните съставки са ни до болка познати - спагети, бобови култури и ориз. Може би по нашите географски ширини не залагаме точно на тази комбинация, но все пак...
Следва Етиопия и сме в дома на Bisrat Melake (на 60 години). Там вече е сготвено интересно ястие, което се прави в продължение на 3 дни, а основните части са тесто и зеленчуци.
Rosane Liborio (на 54 години) ни посреща в Бразилия с чеснови скариди с ориз.
Следваща спирка - Грузия. Домакинята е 60-годишната Natalie Bakradze, а ястието - говежди и свински кнедли.
Агнешко със зеленчукова супа е менюто на Valagerdur Olafsd?ttir (63 години). Иначе вече се намираме в Исландия.
Към Малта ни води ароматът на паста със зеленчуци и сирене Рикота, а той идва от дома на 53-годишната Cettina Bugeja.
Месо от бик със зеленчукова супа ще си хапнем в Норвегия. Готвачката е Synnove Rasmussen на 77 години.
Връстницата й от Перу - Itala Revello Rosas - е подготвила пък сурова прясна маринована риба.
След толкова гозби е време за десерт. С такъв ни глези младата 50-годишна баба от ЮТА, САЩ, която е спретнала неустоими шоколадови трюфели тофи.
След като се подсладихме порядъчно, заминаваме за Латвия с надеждата, че ще имаме място, за да си хапнем от сладката пица с ябълки и шоколад на Nat?lija Kaze (65 години).
Уморени, но любопитни се отправяме към Бразилия, където ни чака 64-годишната Ivonete Tortoretti Correa с ястие от боб, ориз и месо.
С последни сили заминаваме за Испания, защото няма как да пропуснем гостоприемството на Carmina Fernandez (на 73 години), която ни е сготвила Asadura de cordero lecca con arroz. Ястието се прави от агнешки субпродукти с прясно мляко и ориз.
Надяваме се, че ви е било интересно с нас в тази своеобразна вкусна фото разходка по света.
Снимки: gabrielegalimberti.com
Коментари към Гозбите на бабите по света - Пета част