Начало Хранене Рецепти Добре е да знаете ... Личности в кухнята Гергана от "Супичка": Готвенето е лесно, готвенето е достъпно, готвенето е забавно

Гергана от "Супичка": Готвенето е лесно, готвенето е достъпно, готвенето е забавно

Гергана от "Супичка": Готвенето е лесно, готвенето е достъпно, готвенето е забавно - изображение

Със сигурност няма домакиня, която да не знае за "Супичка" - блогът, в който може да се намери всяко едно българско ястие. Освен че в него може да намерите традиционни ястия, то следвайки рецептите, гарантирано получавате и перфектен вкус, който помним от деца. Запознайте се с Гергана - създателят на "Супичка" - и вижте какво има да ви каже.

 

Кой стои зад Супичка? Разкажете повече за себе си на нашите читатели?

Автор на "Супичка" е Гергана, или Гисчо, както са подписани и всички рецепти. Един истински аматьор в кухнята, който държи на вкусното хапване в добра компания.

Блогът Ви е познат на всички домакини. Как се роди идеята за него?

Предполагам, че историята на "Супичка" е близка до историята на всички блогове, кулинарни или не. "Супичка" се роди като идея как да комбинирам две любими занимания – готвене и снимане. А освен това блогът беше и чудесна форма на почивка, като всяко хоби.

Откога готвите и как готвенето се превърна в страст за вас?

Готвя от студентските години, тъй като от една страна, това е периодът, в който човек има повече свободно време, а от друга, както е всеизвестно, студентите са винаги гладни. А през годините отношението ми към готвенето и храненето не се е променило.

Стремите ли да се придържате към вкуса на българина или избирате и по-екзотични ястия, които да представите?

Изключително много обичам българската национална кухня и нейния познат, класически и изчистен вкус. Универсално любим и лесен за възприемане. Затова и много от рецептите в блога са рецепти за добре познати ястия от кухнята на мама и баба. Същевременно непрекъснато пробвам нови продукти и нови рецепти. Но от тях място в блога намират само тези, които аз самата съм харесала. Т.е. критерият дали нещо ще попадне в блога, е дали ще ми хареса, или не, а не дали е класическо или екзотично.

Ако приемем, че храненето е мисия, каква е вашата?

Мисия е много силно казано, но ще се радвам, ако "Супичка" помогне всеки да влезе в кухнята, без да се притеснява. Готвенето е лесно, готвенето е достъпно, готвенето е забавно мероприятие. Освен това, готвейки повече вкъщи, се храним по-качествено и по-здравословно и имаме възможност да ползваме по-полезнни и сезонни продукти.

Разкажете ни за вашите най-забавни моменти в кухнята? Имали ли сте провали?

Забавно е винаги, когато готвиш с компания. Колкото повече хора, толкова по-забавно. Това обаче не означава, че повече хора готвят по-добре заедно, даже напротив. А що се отнася до провалите, имало е много и най-вероятно ще продължат. Сещам се за една торта, може би за втория или третия рожден ден на блога. Тъй като тортите много късно влязоха в редиците на "Супичка", приготвянето на всяка една от тях беше предизвикателство, просто защото нямах опит и някак ме плашеха. Затова и приготвях торти само за рождените дни на блога, като нещо много специално. И така, тортата беше готова, сиропирана и готова за снимки. Аз обаче реших, че няма да изглежда достатъчно добре в тази тортена чиния, затова трябва да я преместя в друга. Разбира се, сиропираната торта се разпадна. И така се наложи да приготвям нова в последния момент.

Автор: Данна Панджарова
Снимка: личен архив

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЗдравни съветиЛайфстайлСнимкиНовиниБотаника