Гарнитура от карамелизирани репички
Необходими продукти:
- 1 връзка репички
- 2 супени лъжици масло
- щипка захар
- щипка сол
- няколко зърна черен пипер
Начин на приготвяне:
Сгорещете маслото в тиган. Когато се образува пяна, сложете в него по щипка сол и захар, зърната черен пипер.
Изсипете целите репички в съда и нека се карамелизират. Ще станат розови.
Идеална гарнитура са към месо и риба или просто поднесете в качеството на хрупкаво предястие.
Източник: kuking.net
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Гарнитури
- Гарнитури със зеленчуци
- За какво са полезни листата от репички и как да ги приемаме
- Репички – хранителна стойност и полезни свойства
- Пъстра салата с червени, лилави картофи и репички
- Рецепти за салати от маруля
- Пържени репички с чесън
- Глазирани зеленчуци - морков, репичка, лук
- Спанак с нахут и репички
- Репичка
- Салата от репички с царевица и краставици
- Салата от репички, моркови и краставица с канелен дресинг
Коментари към Гарнитура от карамелизирани репички