Гарнитура от гъби и патладжани

Необходими продукти:
450 грама патладжани
8-10 средни гъби
1 средна глава лук
1,5-2 с. л. масло
1,5 ч. ч. сметана
2 с. л. едра сол
пипер - по желание
Начин на приготвяне:
Измийте патладжаните и ги нарежете на малки кубчета. Засипете ги с едрата сол и оставете за 30 минути, за да се премахне горчивината им. Гъбите нарежете на тънки плочки. Накълцайте лука и го изпържете в разтопеното масло. Когато лукът се зачерви, отцедете патладжаните от течността, изплакнете ги под течаща вода и ги прибавете към лука. Пържете около 5 минути. След това сложете и гъбите, оставете на котлона за още няколко минути. Идва ред на сметаната, сложете и сол, други подправки по желание, оставете да се задушава в продължение на около 15 минути. Гарнитурата е готова.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЛЕЧЕБНАТА СИЛА НА ГЪБИТЕ - ЯН ЛЕЛЕЙ ДР. БИОМАСТЕР
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Гарнитури
- Гарнитури със зеленчуци
- Гъби портобело
- Задушени патладжани с домати, чесън и лук
- Гъби на фурна с лук и кашкавал
- Печени гъби с мащерка и чесън
- Пълнени патладжани с макарони, бекон, пармезан и домати
- Зеленчукова запеканка
- Гъбено песто с орехи и пармезан
- Кисело зеле с бели гъби и боб
- Пресни бели гъби
- Пица с гъби, сирена и чесън
Коментари към Гарнитура от гъби и патладжани