Гарнитура от гъби и патладжани

Необходими продукти:
450 грама патладжани
8-10 средни гъби
1 средна глава лук
1,5-2 с. л. масло
1,5 ч. ч. сметана
2 с. л. едра сол
пипер - по желание
Начин на приготвяне:
Измийте патладжаните и ги нарежете на малки кубчета. Засипете ги с едрата сол и оставете за 30 минути, за да се премахне горчивината им. Гъбите нарежете на тънки плочки. Накълцайте лука и го изпържете в разтопеното масло. Когато лукът се зачерви, отцедете патладжаните от течността, изплакнете ги под течаща вода и ги прибавете към лука. Пържете около 5 минути. След това сложете и гъбите, оставете на котлона за още няколко минути. Идва ред на сметаната, сложете и сол, други подправки по желание, оставете да се задушава в продължение на около 15 минути. Гарнитурата е готова.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Гарнитури
- Гарнитури със зеленчуци
- Сапунка
- Гъби портобело
- 10 грешки при отглеждането на патладжан, които не бива да допускаме
- Зърнеста копринка
- Подправки, подходящи за използване при приготвянето на гъби
- Ливаден пачи крак
- Колко време да варим различните видове гъби?
- Как да съхраняваме печурките - част 1
- Полска печурка, Червенушка
- Пълнени тиквички с гъби и лук
Коментари към Гарнитура от гъби и патладжани