Вита баница от лаваш с плънка от кайма

Необходими продукти:
- 400 грама кайма
- глава лук
- 4-5 листа лаваш
- 2 яйца
- 5 супени лъжици заквасена сметана
- 4 супени лъжици олио
- 125 милилитра вода
- сол и подправки на вкус
Начин на приготвяне:
Изпържете до прозрачност ситно нарязания лук и към него добавете каймата. Разпределете сместа равномерно в тигана и затворете с капак. Щом бъде готова, подправете на вкус.
Смесете яйцето със сметаната, водата и олиото. С тази комбинация намажете всеки лист лаваш, в единия край сложете от плънката и навийте.
Получените рула подредете спираловидно в кръгла тава, като започнете от центъра към стените.
Останалата кайма може да разпределите по повърхността, която намажете със сметаново-яйчената комбинация.
Изпечете баницата за 30-40 минути при умерена температура.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: povar.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Баници
- Рецепти за дърпана баница със сирене
- Банички със сирене
- Банички от лаваш с кашкавал и магданоз
- Солени бутерки с шунка, кашкавал и спанак
- Вита баница с цели вишни и пудра захар
- Бутер банички с шунка и кашкавал
- Късана баница от лаваш със сирене, яйца и прясно мляко
- Руло от лаваш с картофено пюре и кайма
- Пурички от кори за баница със спанак, сьомга и фета
- Вити банички със спанак, сирене и кашкавал
Коментари към Вита баница от лаваш с плънка от кайма