Начало Хранене Рецепти Основни ястия От зърнени и бобови Вегетариански овчарски пай

Вегетариански овчарски пай

Вегетариански овчарски пай - изображение

Този мини вариант на овчарския пай е много вкусен. С пълнеж от леща, моркови и царевица, ястието е много достъпно, а в същото време различно и вкусно. Атрактивно поднесените малки купички определено няма да останат незабелязани.

Необходими продукти:

  • 500 грама картофи
  • 1/2 чаена чаша пълномаслено прясно мляко
  • 1 супена лъжица масло
  • 3/4 чаена лъжица сол
  • 1/2 чаена лъжица прясно смлян черен пипер
  • 1 супена лъжица зехтин
  • 1 глава лук - нарязан на ситно
  • 1/2 чаена чаша моркови, нарязани на малки кубчета
  • 1 супена лъжица вода
  • 3/4 чаена чаша замразена царевица
  • 1 чаена лъжица свежа мащерка (или 1/2 чаена лъжица суха)
  • 3 супени лъжици самонабухващо брашно
  • 1 1/2 чаена чаша сварена леща (или от консерва)
  • 400 милилитра зеленчуков бульон

Начин на приготвяне:

Нарежете картофите на кубчета с размери 2 х 2 сантиметра и ги сварете. След като водата заври, намалете котлона на ниска степен и гответе 10-15 минути, докато омекнат. Изцедете ги от излишната вода и върнете в тенджерата. Сипете млякото и маслото, добавете 1/4 чаена лъжица сол и малко черен пипер. Намачкайте картофите, докато станат гладки и въздушни.

Загрейте зехтина и добавете лука, морковите и водата. Покрийте с капак и гответе от 3 до 5 минути. Прибавете царевицата, мащерката, половин чаена лъжичка сол и четвърт чаена лъжичка черен пипер. Гответе още 2 минути, като разбърквате понякога. Поръсете с брашното и добавете бульона, оставете да заври, след минута добавете лещата и варете още 2 минути при непрекъснато бъркане.

Разпределете зеленчуците в няколко формички, отгоре покрийте с картофено пюре и запечете в загрята на 220 градуса фурна, докато картофите покафенеят.

Ако използвате керамични съдове за печене, намажете ги с масло и ги сложете във фурната, още щом я включите, за да се темперират постепенно. В противен случай те могат да се пукнат от високата температура.

 

За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: myrecipes.com

0.0, 0 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЗдравни съветиЛюбопитноАлт. медицинаДиетиЛайфстайлНовиниСпортХранене при...АнкетиБотаникаЛечения